Balatonmáriafürdő és Balatonkeresztúr

Balatonmáriafürdő és Balatonkeresztúr

240 views
0

Az ide látogató turisták kedvelik a település csendjét, nyugalmát, ugyanakkor a szórakozni vágyók is megtalálják a számításukat.

Gyermekes családok számára is kiválóan alkalmassá teszi kertvárosi jellege; szellős, tágas utcái; számos, modern játszótere.
A szépen korszerűsített, jól felszerelt strandokon megannyi érdekes elfoglaltság kötheti le a gyermek figyelmét a fürdéstől a játszóházig, emellett heti több alkalommal zenés-táncos programokat is megtekinthetnek szüleikkel együtt.
A szálláskínálat zömét jól felszerelt, ápolt kerttel rendelkező, takaros magánházak alkotják, de bőven akad panzió, több új, színvonalas hotel, apartmanház, kinek-kinek igénye szerint.

Fontosnak tarjuk, hogy az idelátogatók megismerjék a községeinkben működő civil élet résztvevőit. Közülük többen állandó fellépői, szórakoztatói a nyári műsoros esteknek, ünnepeknek. A Balaton M. & K. Fúvószenei Egyesület, a Bárdos Lajos Nőikar közel negyven éve működnek és komoly művészi értékek közvetítésén túl, a szórakoztatásból is kiveszik részüket. Rajtuk kívül további „fiatalabb” csoportok is vannak, akik hozzájárulnak a turisták szórakoztatásához. Ezek közé sorolható a Fergeteges Forgatag Moderntánc Együttes, a Balaton Old Boys nosztalgia zenekar, az Ősz Idő Nyugdíjas Klub valamint egy népdalkör.

A borkészítés már ősidők óta ismert a Dunántúl területén. Településeinken két állomása található a Dél-Balatoni borútnak. Több vendéglátóhelyen fogyaszthatóak a helyben termelt borok.

Leginkább azok a fehér szőlőfajták honosak a térségben, amelyek megfelelőek a manapság közkedvelt gyümölcsös, lágy eleganciával rendelkező borok, valamint pezsgők előállítására.
A vörösborok közül leginkább a burgundiai típusú, zamatos vörösborok készítésére alkalmas a vidék klímája. A termesztett vörösborszőlő fajták: Kékfrankos, Pinot noir, Merlot, Cabernet Sauvignon. A helyi vörösborok ismérve a kellemes, enyhe sav tartalom, a különleges illat.

A boraink visszaadják a balatoni napsütés kellemes életérzését.

Információ:

3 B Turisztikai Egyesület
+36 30 835 8856
Cím: Balatonmáriafürdő központi strand

www.csaladibalaton.hu