Balatonszárszó

Balatonszárszó

433 views
0

Balatonszárszó könnyedén megközelíthető autópályán, aki ide látogat méltán érezheti magát a nyugalom szigetén, a családosok paradicsomában. Kellemes hangulat fogadja a vendégeket a gyönyörű gyermeköböllel ellátott panorámás strandon.
A nyári pihenések alkalmával fontos szempont a jó időjárás, ami Balatonszárszón szinte végig garantált, innen is kapta a településünk a nevét: Száraz aszó.
Az idei évben a Kultkikötő nevével fémjelzett Csukás-színház repertoárja olyan magas színvonalú családi, gyermek- és felnőtt előadásokat és koncerteket mutat be, amiért érdemes nyaralásunk idejét ezekhez igazítani.
A nyári időszak folyamán kiemelkedik a szezonnyitó halfőző és a szezonzáró lecsófőző fesztivál, ahol bárki megmutathatja főzőtehetségét egy hangulatos verseny keretében, július végén pedig Csukás István író társaságában egy látványos Sárkány fesztivált rendeznek, ahol találkozhatnak a Kossuth-díjas íróval, valamint megelevenített mesehőseivel.
Január első hétvégéjén egész napos disznóvágáson mindenki kipróbálhatja magát és jeles fellépők, helyi finomságok gondoskodnak a jó hangulatról.
Egész évben látogathatóak a tematikus heteket tartó kiváló éttermek: Kistehén Burger Étterem és az Anno Taverna, valamint a helyi pincék borászai is különböző programokkal kedveskedne az idelátogatóknak.
Balatonszárszó kulturális élete kiemelkedően sokszínű, köszönhetően József Attila emlékét egész évben őrző József Attila Emlékháznak, ahol kicsik és nagyok interaktívan kerülhetnek közel az irodalomhoz, valamint a 2020-as évben létrehozott Vers-utca is újszerű élményt nyújt a kultúrát kedvelőknek.
Aki nekivág a környéken egy túrának, olyan látnivalókban gyönyörködhet, mint a Fejérkő vára, Somogy legmagasabb pontja, az Alman-tető vagy a Kőröshegyi Völgyhíd és a különleges szakrális hely: Nezde szoborparkja.

Bővebb felvilágosítás:
Balatonszárszói József Attila Művelődési Ház
8624 Balatonszárszó, Szóládi u. 20.
Dancsecs Klára 30 592 4246
Németh Klaudia 30 628 3302
[email protected] , [email protected]:
www.balatonszarszo.hu