Balatonfenyves

Balatonfenyves

1484 views
0

Balatonfenyves a déli part egyik legkedveltebb, családias üdülőhelye, amely nemcsak nyáron, hanem minden évszakban vonzza a látogatókat, hétvégi kikapcsolódásra vágyókat.

Ahogy az első hajtások megjelennek a bokrokon-fákon, érdemes túrára indulni a Nagyberek védett természeti területére. A helyi turisztikai egyesület szervezésében, vezetett evezős, kerékpáros vagy gyalogos túra keretében figyelhető meg az ébredező, életre kelő természet: a párt választó, majd fészket rakó madarak, a zsendülő tavaszi fűben megbúvó mezei ill. bereki virágok, a melengető napfényre előbújó teknősök, békák.

Május 12-én ünnepli Balatonfenyves lakossága a település önállóvá válását, erre a hétvégére Fenyővirágzás Fesztivál néven négynapos programsorozatot szervez a turisztikai egyesület. Csütörtök este kiállításmegnyitóval kezdődnek a programok, a rendezvény csúcspontja pedig szombati Falunap. A számos szórakoztató gyermek és felnőttprogramra, vetélkedőkre, utcabálra nemcsak a helyi lakosokat és üdülőtulajdonosokat várjuk, hanem az érdeklődő turistákat, kirándulókat egyaránt. Vasárnap, a Függetlenség Napján, ünnepi közgyűlés keretében díszpolgári és Balatonfenyvesért kitüntető címek kerülnek kiosztásra.

Május második felében, mikor a bodza teljes pompájában virágzik, hagyományainkhoz híven immár ötödik alkalommal szervezzük meg a Bodza Napokat, amikor minden kedves érdeklődőnek lehetősége lesz végigkóstolni a helyi vendéglátó-egységek bodzából készült italait, ételeit. Kísérőprogramként vezetett bodzavirág-gyűjtő túra tehető a Nagyberekben, valamint interaktív gasztro-show, bodzáról szóló előadás, népművészeti kirakodóvásár, zenei és gyermekműsorok színesítik a rendezvényt.

A nyári szezont az idén már negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Veteránjármű Találkozóval és Kiállítással nyitjuk pünkösd hétvégéjén, június 7-8-9-10-én. Számos érdekes veterán korú jármű tekinthető meg, esetenként próbálható ki „Földön, vízen, levegőben – Balatonfenyvesen”. PA rendezvény ideje alatt folyamatosan a Kackiás Verklis szórakoztatja a közönséget. Péntek este fellép a Vintage Dolls, vasárnapi sztárvendégünk Koós János.
A Kultkikötő szervezésében szombat délután 15 órától a kisebbeket zenés gyermekelőadásra, este 20 órától pedig a felnőtteket egy szórakoztató pódium-estre várjuk a Kultúrtérre.

Tavaszi programajánló:
május 4. (szombat): Szezonnyitó utcabál
május 9-12. (csütörtök-vasárnap): Fenyővirágzás Fesztivál és Falunap
május 17-19. (péntek-vasárnap): Bodza Napok
május 25. (szombat): Balaton Napja
május 26. (vasárnap): Gyereknap
június 7-10. (péntek-hétfő): IV. Nemzetközi Veteránjármű Találkozó és Kiállítás

Információ:

Balatonfenyvesi Turisztikai Egyesület
8646 Balatonfenyves Kölcsey u. 14.
Telefon/fax: +36 85 460 500
Mobil: +36 70 3040 440
E-mail: [email protected] | [email protected] | [email protected]
Web: www.balatonfenyvesen.hu | www.facebook.com/Balatonfenyves/ | www.facebook.com/Balatonfenyveswww.facebook.com/fenyvesinyar