Balatonföldvár

Balatonföldvár

262 views
0

Fedezze fel Balatonföldvárt és környékét! A csodálatos balatoni táj és a Somogyi-dombság szelíd lankái minden évszakban új élményeket tartogatnak!

Balatonföldvár többről szól, mint a nyári fürdőzés. Több mint 200 km túraútvonalat járhatunk be a kellemes tavaszi időben, aminek nagy részét terepkerékpárral is megtehetjük. A Nezdei Kézfogó tavaszi túra nagyszerű alkalmat nyújt a térség megismerésére. Aki nekivág a teljesítménytúrának, az nem csak az ébredező somogyi erdők élővilágában gyönyörködhet, de olyan látnivalókban is, mint a XIV. századi Fejérkő vára, Somogy legmagasabb pontja, az Alman-tető vagy a Kőröshegyi Völgyhíd. A túra rövidebb távját bátran ajánljuk kevésbé gyakorlott vagy gyermekekkel érkező túrázóknak is! Ne hagyja otthon négylábú kedvencét se, a kutyával érkezőket a remek sétaútvonalak mellett már egy új szórakozási lehetőség is várja Balatonföldváron! A 2016-ban kialakított kutyás fürdőhelyen kulturált körülmények között élvezhetik a tavat az ebek is.

A kilátást a Balaton legmagasabb épített kilátójából csodálhatják meg az erre járók, a Hajózástörténeti Kiállítás pedig a vízi közlekedés múltjába enged bepillantást a látogatóknak.

Kulturális feltöltődésnek és igazi családi programnak ígérkezik a Kultkikötő nyári évada, a balatoni nyár leghosszabb összművészeti fesztiválja. Szörfözzön, vitorlázzon a naplementében, vagy tegyen egy nagy sétát a platánfák hűsítő lombja alatt Balatonföldváron!

Információ:
Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület / Tourinform Balatonföldvár
8623 Balatonföldvár, Petőfi S. u. 1.
+36 84/540 220
[email protected]
www.balatonfoldvar.info.hu
Facebook | Instagram: Balatonföldvár Tourism