Sümeg

Sümeg

296 views
0

A Bakony délnyugati csücskén, a Keszthelyi-hegységet a Kisalfölddel és a Tapolcai-medencével összekapcsoló völgyben fekszik Sümeg. A település leginkább talán váráról ismert. A Sümegi Vár az ország egyik legszebb, viszonylag épen megmaradt középkori erődje, amely a környezetéből magasan kiemelkedő kopár hegytetőre épült. Kiállítások, pincészetek, Afrikárium, tűzkőbánya, fazekasház egyaránt színesítik a térség programkínálatát.

Történelmi Lovasjátékok és Középkori Lakomák, minden szerdán és szombaton 17 órától a Kisfaludy Várkert Történelmi Rendezvénycsarnokában. A mongol lovaskaszkadőr bemutatóval, spanyollovas karusszel és ügyességi fegyverbemutatóval, valamint lovas és gyalogos bajvívással fűszerezett Lovagi Tornán a középkori hangulatot a környezeti elemeken túl szereplőink jelmezei is hűen tükrözik. Az este megkoronázásaként a kornak megfelelő formában a jellegzetes zamatú Középkori Lakomán is részt vehetnek.

Információ:
Tourinform Sümeg
Cím: 8330 Sümeg, Kossuth L. u. 15.
Telefon: +36-20/417-6346
E-mail: [email protected]
www.sumeginfo.hu

Sümeg kiemelt nyári rendezvényei:

Múzeumok Éjszakája a Várban és a Kisfaludy Emlékházban
Program időpont: 2019. június 22.
Program helyszín: Sümeg Kisfaludy Emlékház és a Sümegi Vár
Családi és kulturális program – gyönyörű helyszínekkel,
Szent Iván éjjelén, a Múzeumok Éjszakáján Sümegen számos program közül válogathat!
Látványos szórakozás, kalandok, pezsgés, mindez történelmi környezetben a Sümegi Várban
és/vagy világzene, kultúrtörténet, iparművészet, gasztronómia, filmélmény és interaktív múzeumi kalandok a Kisfaludy Emlékházban

XV. Jakab Napok Történelmi Fesztivál
Program időpont: 2019. július 26-28.
Program helyszín: Sümeg, Püspöki Palota kert
Az érett bor és vadászat ünnepe. Minden évben július utolsó hétvégéjén kerül sor erre a három napos eseményre. A bor által életre keltett életöröm és a vadászban megtestesülő életerő házasságából születik meg a Jakab Napok életigenlő, nyüzsgő hangulata, mely nemcsak a felhőtlen szórakozásról szól, hanem a szakmai találkozásoknak is fórumot biztosít. Sümegen, a történelmi hangulatú vendégszerető kisvárosban mindezt megtapasztalhatja, látogassa meg a XV. Jakab Napok fesztivált, az érett bor és a vadászat ünnepét!

Sörivók Éjszakája III.
Program időpont: 2019. augusztus 2-3.
Program helyszín: Sümeg, Kisfaludy Étterem
Rendezvény, ahol többféle csapolt sörrel, különféle üveges sörökkel, élőzenés koncertekkel, egytálételekkel várják a sörkedvelőket.

Végvári Napok
Program időpont: 2019. augusztus 10-11.
Program helyszín: Sümeg, Várkert
A Végvári Napok keretében kerül megrendezésre a XI. Al-Ahram Orientális Tánc Show (Augusztus 9-11.), melyben Sztárvendégek, és az ország különböző pontjairól érkezett hastánccsoportok mutatják be tánctudásukat, és repítik a nézőket a kelet csodálatos világába. Középkori forgatag: olasz zászlóforgatók, támadás a Sümegi Vár ellen, hastáncgála, kirakodóvásár, gyermekprogramok.

Történelmi Lovasjátékok és Középkori Lakomák
Program időpont: minden szerdán és szombaton 17 órától
Program helyszín: Sümeg, Kisfaludy Várkert, Történelmi Rendezvénycsarnok
A mongol lovaskaszkadőr bemutatóval, spanyollovas karusszel és ügyességi fegyverbemutatóval, valamint lovas és gyalogos bajvívással fűszerezett Lovagi Tornán a középkori hangulatot a környezeti elemeken túl szereplőink jelmezei is hűen tükrözik. Az este megkoronázásaként a kornak megfelelő formában a jellegzetes zamatú Középkori Lakomán is részt vehetnek.