Balatonboglár

Balatonboglár

131 views
0

Csobbanós kalandok

Balatonbogláron vannak a déli oldal legváltozatosabb strandjai, melyek közül mindenki megtalálhatja a kedvére valót. A Kodály strand a régi idők hangulatával, a Sziget strand a kalandok kedvelőinek, a Fiumei strand a kisgyermekkel érkezőknek, a Bólya közi strand és a Jankovich-telepi strand a nyugalomra vágyóknak és a Platán strand, ami talán az egyik legjobban felszerelt szabad strand a Balatonnál.

Itt működik a Buborékfürdő, ami ugyan fizetős, de egész napos élményt jelent kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ráadásul, az Urányi János Sportcentrumban egy uszoda is rendelkezésre áll, ha a parton esetleg rossz idő lenne. Egyszóval, minden rendelkezésre áll nálunk egy jó kis csobbanáshoz!

Családi kalandok

A várost már az 1920-as években is úgy reklámozták, hogy aki a gyermekét szereti, az Balatonboglárra viszi nyaralni. Az elmúlt közel száz évben ez nem változott, Boglár ma is egy kifejezetten család és gyermekbarát üdülőhely.

Tucatnyi játszótér, köztük a Platán strandon a Balaton játszótér, ami önmagában idecsalja a családokat még a szomszéd településekről is. A parkok, a sétányok, a kalandpark az ingyenes játszótérrel, a bobpálya, a bugaszegi téglagaléria állatai és környezet, valamint a Várdombon a hatalmas erdős, füves kirándulóhely mind egy-egy lehetőség arra, hogy a családok, gyermekek biztonságban jól érezzék magukat.

COOLtúra

Balatonboglár kulturális és program kínálata vetekszik a legnagyobb balatoni városokéval is. A helytörténeti gyűjtemény mellett három további kiállítóhely, egy hajózási múzeum, a Varga Béla Művelődési Ház mediterrán udvarán a Kultkikötőnek köszönhetően színház és koncert, a Platán strand melletti területen pedig fesztiválok, koncertek szinte egész nyáron át.

Ráadásul, a kiváló akusztikájú Evangélikus templomban kórus, a katolikus templomban pedig orgona koncertek teszik még színesebbé a kikapcsolódási lehetőségeket. Így mindenki megtalálhatja az ízlésének és hangulatának megfelelő programot.

Vitorlás kalandok

Aki a vízben nem csak úszni szeretne, hanem inkább járna rajta, az több lehetőség közül is választhat. Balatonboglárról rendszeresen indulnak hajójáratok Révfülöpre, Tihanyba, Badacsonyba, de futnak ki sétahajók és tematikus szórakoztató járatok is, gyermekeknek és táncolni vágyóknak egyaránt.

De vitorlással, szörffel és vízibiciklivel is lehet szelni a habokat, ha éppen úgy tartja kedved…

Információ:

Cím: 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11.
Telefon: 85/550-333, 85/350-469
E-mail: [email protected]

balatonikaland.hu