Alsóörs

Alsóörs

149 views
0

„Balaton Riviéra” – Eötvös Károly költőnk nevezte így e tájat, ahová Alsóörs is tartozik.

Emberi táj, itt a múlt élő része a jelennek. Mi, akik itt élünk, hiszünk benne, hogy ez a legjobb helyszín a pihenésre, kikapcsolódásra, sportolásra. Vendégeink megmártózhatnak abban a Pannon táj sugallta életörömben, amit a tó selymes vize, a lágy vonalú dombok, a vendégszerető emberek közvetítenek.
A Balaton és a környező erdők nagyon sok lehetőséget kínálnak a vitorlázáson túl, a lovaglástól egészen a pörgős kerékpár- és hangulatos gyalogtúrákig. Ez utóbbi szerelmeseinek nagy örömére szervezzük a nagysikerű májusi Mandulatúrát és a kora őszi Nyitott Pincék Túrát szőlőhegyeink borúttá szerveződött sorai közt. A Mandulatúra közkedvelt 6 km-es családi távja és a 20 km-es útvonala a Riviéra településeit köti össze. Mászhatunk kilátót, gyönyörködhetünk a balatoni panorámában, a tavaszi, bimbózó természet szépségeiben.
Októberben az Alsóörsi Kétkilátó éjjeli túrán oklevél, kitűző és forró babgulyás; a Nyitott Balaton borkereső játékon 6 palackos balatoni borválogatás vár arra, aki megtalálja az elrejtett borítékot!
Rajt-cél az alsóörsi Tourinform irodában. Előnevezés, szállásinformáció és regisztráció: [email protected].

Információs iroda:

Tourinform Alsóörs
Cím: 8226 Alsóörs, Vasút u. 3.,
Telefonszám: (87) 575 000
www.balatonriviera.hu