Kultkikötő Balatonföldvár

Kultkikötő Balatonföldvár

98 views
0

2005-ben indult a Kultikötő története. A szabadtéri színház először Balatonföldváron nyitotta meg kapuit, 2015-től azonban három településen: Balatonföldváron, Balatonbogláron és Balatonfenyvesen várja nézőit. Az elmúlt évek legfontosabb eseményeiről az alábbiakban olvashatnak.

A Balatonföldvári Szabadtéri Színpad múltja:

„Az 1950-es évek második felében a templom mellett épült fel a ma is meglévő kilencszáz személyes szabadtéri színpad… nyári színházi előadások számára. 1959-ben a teljes nyári időszakra a Csiky Gergely Színház bérelte a színpadot, utána több alkalommal hozott előadást, felléptek még többek között a Győri Színház művészei is. Különböző elnevezésű és című műsor-összeállítások évtizedeken keresztül szórakoztatták a hazai és külföldi vendégeket… a könnyűzenei élet szinte minden ismert zenekara és énekese többször is fellépett Földváron… népszerűek voltak a folklórműsorok is” – olvashatjuk a Balatonföldvár településtörténeti írások, visszaemlékezések című műben (szerkesztette: Berkesné Hegedűs Márta).

A Bajor Gizi Színpad éveken keresztül a kaposvári Csiky Gergely Színház kedvelt nyári játszóhelye volt. Majd 1997-ben bezárta kapuit.

Újra megnyílik a Balatonföldvári Szabadtéri Színpad – a KULTKIKÖTŐ kezdeti évei.

KULTKIKÖTŐ – Balatonföldvár játszóhely: Szabadtéri Színház – Bajor Gizi sétány 1.

Weboldal: www.kultkikoto.hu