Balatonberény

Balatonberény

733 views
0

„a Balaton zöld sarka”

Balatonberény a Balaton déli partjának legnyugatibb települése. Csendes, nyugodt üdülőfalu virágos parkokkal, több kilométer hosszú gondozott partszakasszal, a sekély vízben található apró szigetekkel és érintetlen nádasokkal. Családbarát strandján többféle sportolási lehetőség, szabadtéri kondipark, gyermekmedence és számtalan vendéglátóhely közül választhatnak a látogatók. Balatonberény a balatoni horgászat egyik paradicsoma, hazai és nemzetközi horgászversenyek helyszíne. Természetes partja, a Zala torkolatának közelsége és a vízben található nagyszámú fogasakadó miatt halban rendkívül gazdag.
A falu határában található szőlőhegy műemlék nádfedeles pincéivel, finom boraival és a Balaton egyik legszebb panorámájával csábít hosszú sétákra.
A település a naturizmus magyarországi fellegvára, a naturistákat külön strand és felszerelt kemping várja.
A gótikus templom, a helytörténetet bemutató Múltház, a Festőház és a Csicsergő-sziget mindenképp megérdemli a kedves látogatók figyelmét. A községben alkot Paál Valéria festőművész, Kenéz László festő- és szobrászművész, valamint Domonkos László fazekasmester is. A nyár hétvégéin különböző kulturális programokkal várjuk a hozzánk látogatókat.

Információ:

Balatonberényi Turisztikai Közhasznú Egyesület
8649 Balatonberény, Kossuth tér 1.
Tel.: +36 85 377 482, +36 30 640 9885
Fax.: +36 85 377 857
E-mail: [email protected]
Web.: www.balatonbereny.hu