Balatonalmádi

Balatonalmádi

407 views
0

Balatonalmádi, a barátságos fürdőváros

A Balaton észak-keleti medencéjében, hegyek-dombok ölelésében fekvő városunk egész évben kínál kikapcsolódási lehetőséget vendégeinknek.
Négy strand közül választhatunk, a Wesselényi strandon gyermek- és felnőtt játszótér, strandröplabda pálya és strandkönyvtár várja a látogatókat, az árnyas budatavai és a két káptalanfüredi strand a kisgyermekes családok kedvelt helye.
A város elkötelezett híve az aktív turizmusnak, ezért is külön öröm számunkra, hogy az új kerékpárúttal a város egyik régi álma teljesült 2018 év végén. A fejlesztés Balatonalmádi közigazgatási területén a már meglévő kerékpárforgalmi hálózathoz csatlakozik, Almádi városrészének hálózatba csatlakozását valósítja meg, mely egyúttal a város egész kerékpárforgalmi hálózati rendszerét teszi teljessé. Saját vagy bérelt kerékpárokkal bejárhatjuk a környéket, hosszabb-rövidebb „tókerülő” túrákra indulhatunk akár a Balatoni Bringakörút 0. kilométer-kövétől.
Túraútvonalaink, tanösvényeink kiváló lehetőséget biztosítanak a természetjáráshoz. A kék háromszöggel jelzett Vörös Homokkő Tanösvény egy sétára felfűzve mutatja be a város földtani, növénytani, építészeti értékeit. A sárga háromszög jelzésre áttérve erdei túraútvonalon érhetjük el a Csere-hegyi kilátót, a zöld sáv jelzést követve megpihenhetünk a Remete-forrásnál, a régi vasúti támfal tövében. Választhatjuk a városon áthaladó Balatoni Kék-túra útvonalat, vagy a Köcsi-tó tanösvényt, amely a vörös homokkövön kialakult élővilágot és a környék 250 millió éves kőzeteit mutatja be. A Malom-völgy és a Vödör-völgy lóháton vagy lovaskocsin ülve is megcsodálható. A horgászat szerelmesei csónakot bérelhetnek a Horgásztanyán, vagy a partról vethetik be horgaikat.
A Szent Jobb Kápolna őrzi az első Szent Magyar Királyi Család ereklyéit. Az ősi, vörösberényi városrész kincsei az erődített templom és a barokk Szent Ignác templom. A város címeréből ismerős erődített templomot is érdemes felkeresni.
A volt Kolostor és a Magtár épület együttese is impozáns helyszínei városunknak.
A Szoborparkban európai, a „VasútARTjáró”-ban helyi művészek alkotásai láthatók, a Pannónia Kulturális Központban kiállítások váltják egymást.
Autóval érkező vendégeink figyelmébe ajánljuk, hogy a parkolás a város közterületein ingyenes!

Információ, térkép és kiadványok:
Tourinform iroda (Városház tér 4.)
e-mail: [email protected]
Telefon: +36 88 594 081
www.balaton-almadi.hu