Kilátók Alsóörs környékén

Kilátók Alsóörs környékén

226 views
0

A Balaton Riviérán több kilátóból is páratlan panoráma tárul elénk! Érdemes a Balaton körbetekerése közben megpihenni és gyönyörködni a tájban, megcsodálva a hátuk mögött hagyott távot.

Kerekedjen fel a családdal és fedezzék fel gyalogosan vagy kerékpárral a térséget! Tavasszal az ébredő természet, a tavaszi napsugarak, ősszel pedig az ezer színben pompázó táj nyújt felejthetetlen élményt!

Endrődi Sándor kilátó, Csopak Csákány-hegy

Endrődi Sándor kilátó, Csopak Csákány-hegy
A kilátótorony 1972-ben épült. A fából készült építmény erkélyéről páratlan kilátás nyílik a Bakonyra és a Balaton keleti medencéjére.
Az Endrődi Sándor kilátóhoz a Csopakról induló, majd az erdőben folytatódó kék jelzésű túraútvonal vezet. A kilátó mellett pihenőpadok találhatók, így egy kellemes piknikre is megpihenhetnek túra közben.

Csere-hegyi kilátó Alsóörs
A Csere hegyen magasodó kilátóból páratlan kilátás nyílik a környező településekre, sőt tiszta időben a déli partot is megcsodálhatják a magasból.

Csere-hegyi kilátó Alsóörs

A kilátó elődje 1935-ben épült Padányi Gulyás Jenő tervei alapján. A kilátó permi vörös homokkőből épült és a „Balaton-felvidék első kőből épített kilátója” címet is büszkén viselheti. A kilátót 2001-ben felújították, ekkor nyerte el mai, 11,5 méter magas formáját.
Alsóörsről az Endrődi Sándor utcáról a kék turistajelzést követve érhető el a kilátó.

Somlyó-hegyi kilátó Alsóörs
Alsóörsön a temető felett magasodik a Somlyó-hegyi fakilátó. Lehetne akár Alsóörs legújabb jelképe is – mondta Hebling Zsolt polgármester a Somlyó – hegy csúcsán épült kilátó avatóünnepségén 2015 áprilisában. A Bakony és a Balaton minden szépségét megcsodálhatják az ide látogatók. Április 29-én valóra vált az álom, új kilátó épült, minden tekintetben sokszorosan felülmúlva elődét.

Somlyó-hegyi kilátó Alsóörs