Veszprém

Veszprém

226 views
0

Veszprém, a vendégváró történelem…

Veszprém csendes, szemérmes város, figyelni kell rá. Sokat kell sétálni utcáin, terein, hogy megértsük sajátos lelkületét. Hallgatni kell a harangzúgást, figyelni kell a falait, épületeit. Veszprém dombjai és völgyei, boltívei és tornyai, a lejtős, szűk utcák és a tágas terek sok olyan titkot rejtenek, melyek felfedezésre várnak. Eltévedni nem lehet, mert a középpontban mindig ott a veszprémi vár…

A királynék városában a művészet is otthonra talált. A város kiemelt együttesei számos művészeti ágban egész éven át színvonalas programokat kínálnak, de az itt található múzeumok, egyházi kiállítások, galériák is hasznos időtöltést ígérnek.

Veszprém a fesztiválok városa is, itt nyaranta az alkalmi utcazenészektől a Grammy-díjas világsztárokig, a klasszikus zenétől a legújabb trendekig minden megtalálható.

Városunk büszkesége az ötezer férőhelyes Veszprém Aréna, amely a sport mellett zenei események, konferenciák, regionális vásárok és kiállítások helyszíne is.

A Fejes-völgyben bújik meg a Veszprémi Állatkert, ahol a nagy kedvencek mellett különleges állatritkaságok élnek. Az állatkert mellett a Veszprémvölgy felújított rendezvénytere, sétaútjai, játszóterei várják a családokat aktív pihenésre, kikapcsolódásra.

Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban!
Beérett az elmúlt három év kemény munkája, a szakmai zsűri és Magyarország kormányának döntése alapján Veszprém és a balatoni régió viselheti 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa címet. Ezzel a város, illetve a balatoni régió lehetőséget kapott, hogy a kultúra eszközével, a polgárok bevonásával megteremtse Európa jövőjét, hiszen éppen ez az EKF kezdeményezés lényege: továbbadni örökségünket és valami újat alkotni. 2023-ban egyetlen város, Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa, ami kiemelkedővé teszi a cím elnyerését.
Tudjon meg többet, olvassa el a pályázatot, amiből megismerheti az elképzeléseket, hogy milyen város lesz a jövőben Veszprém!

További információ:
Tourinform Veszprém
8200 Veszprém, Óváros tér 2.
+36 88/404-548, +36 20/404-4044
[email protected]
www.veszpreminfo.hu

Veszprém kiemelt nyári rendezvényei:

8. Veszprémi Sörfesztivál
2020. június 11-14.
Veszprém, Historia Kert
Mindenki írja fel a naptárába: 2020. június 11-14-ig ismét Veszprémi Sörfesztivál a Historia Kertben.

III. Rátonyi Róbert Operettfesztivál – Veszprém
2020. június 18-21.
Idén harmadik alkalommal, hagyományteremtő céllal, az operettműfaj koronázatlan királyáról, Rátonyi Róbertről elnevezett négynapos operettfesztivált rendez a Veszprémi Petőfi Színház június 18-21. között.

XXVII. Kabóciádé Családi Fesztivál
2020. június 20-21.
Veszprém, Kolostorok és Kertek
A veszprémi XXVII. Kabóciádé Családi Fesztivál 2020. június 20-21. között is a Kolostorok és kertek rendezvénytéren kerül megrendezésre, ahova a már jól ismert Habakuk király és Boróka királyné vezetésével apró marionettek és grandiózus óriásbábok költöznek a júniusi hétvégén.

17. VeszprémFest és 10. Rozé, Rizling és Jazz Napok
2020. július és 2020. július 10-19.
Veszprém, Historia Kert és Óváros tér
A VeszprémFest egy dinamikusan fejlődő kulturális nagyrendezvény, amely igazi értéket teremt mind a helyi, mind az országos igényes zene- és művészetkedvelők örömére. Kísérőrendezvénye, a Rozé, Rizling és Jazz Napok keretében a Balaton környéke kiváló borászatainak kínálatát, kézműves ételeket, illetve naponta 3 koncerttel a hazai jazz élet és a jazzel határos műfajok fiatal képviselőit ismerhetik meg a gasztrokulturális élményekre vágyók.

21. Veszprémi Utcazene Fesztivál
2020. július 22-25.
Veszprém, belváros
Veszprém minden júliusban néhány napra igazi fesztiválvárossá alakul át: különböző stílusú utcai formációk zenélnek délutántól késő éjszakáig a belvárosban. Idén július 22-25. között újra Utcazene Fesztivált Veszprémben. Ne hagyja ki 2020-ban sem!

6. Auer Fesztivál
2020. augusztus 4-9.
Veszprém
Idén immár hatodik alkalommal rendezik meg a világhírű, veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és zenepedagógus tiszteletére az Auer Fesztivált. A rendező Mendelssohn Kamarazenekar célja Veszprém gyönyörű városába elhozni azokat a művészeket, akik a klasszikus zenei élet főszereplőiként a világ legjelentősebb koncerttermeiben lépnek fel.