Balatonakali

Balatonakali

323 views
0

Mandula, jó bor, vendégszeretet

Hallott már a Balatonakali manduláról, az Akali mandulavirágzásról? A virágzás impozáns látványa mellé borkóstoló, természetjáró program párosul. Minden év tavaszán várják az akali borházak, pincék a betérőket, turistákat. Egy pohár bor, páratlan panoráma, műemlék présházak, pincék, séta a hegyen, a rendezvény megnyitóján előadások, kiállítás…Irány Balatonakali!

Tavasszal elindul a településen a horgászidény is, egy egyesületi horgászversennyel. Az egykor több halásznak is otthont adó településünk ma is fontos prioritásként kezeli a balatoni horgászatot, balatoni halakat. A pecázás szerelmesei a helyi egyesületnél érdeklődhetnek az aktuális lehetőségekről. A parti sétányon található Akali Halösvény az őshonos halfajokat hívatott bemutatni informatív-játékos formában látogatóink számára.

Nyárindító programunkat Szent Iván napján tartjuk, melynek során egy látványos tűzkerék is végiggördül a falun. Szabadtéri színpadunkon neves zenekarok, illetve színházi előadások szerepelnek. Levendulás nézőterünk – háttérben templomainkkal és balatoni panorámával – mindezekhez páratlan környezetet nyújt.

Balatonakali egész évben gyönyörű. Partja, játszótere, fitnesz parkja, és szolgáltatói a kerékpárosoknak is felfrissüléssel szolgálnak. Túraútvonalaink bemutatják az ősi falu műemlék parasztházait, közösségi tereit, piarista épületeit és a borút történelmi pincéit. Főutcánkon a Balaton-felvidék népi műveltségét a teljesség igényével, tárgyak és fényképek segítségével bemutató tájház gazdag gyűjteménye várja a látogatókat. Érkezzen gyalog, két vagy négy keréken, szeretettel várjuk településünkön!

További információ:
Ihász Csilla művelődésszervező
8243, Balatonakali Kossuth Lajos utca 45.
06-87-655-858 | [email protected][email protected]
www.balatonakali.hu