Keszthely

Keszthely

106 views
0

Keszthelyen lépten-nyomon múzeumba, kiállításba „botlik” a látogató.
A város legismertebb látványossága a Festetics család kastélya, benne a Helikon Kastélymúzeum változatos, érdekes kiállításaival, koncertjeivel, parkjában a nagy sikerrel zajló  Nyári Szabadtéri Színházi Játékok előadásaival. Itt található még a Hintómúzeum, a Vadászati és trófea-kiállítás, valamint a gyermekek kedvence: Közép-Európa legnagyobb vasúti modell terepasztala is. A néhány éve nyílott Amazon Ház Látogatóközpont a főúri utazási szokásokat mutatja be izgalmas tárgyakon keresztül, bepillantást nyújt az elmúlt századok utazásainak történetébe, a kocsik, a hajók, az autók és a léghajók világába.
A Georgikon Majormúzeum és Élménygazdaság méltó emléket állít a magyar mezőgazdaság múltjának, és Európa első felsőfokú mezőgazdasági oktatóintézményének.
A Festetics Imre Állatpark is kedvelt célja a kisgyermekes családoknak. A Belvárosi Múzeum kiállításai nagy élményt nyújtanak kicsiknek és nagyoknak, benne a sokféle babával, régi játékokkal, a történelem ismert személyiségeinek viaszfiguráival, a középkor kínzóeszközeinek bemutatásával és a felnőtteknek szóló erotikus kiállítással.
A Cadillac és a Marcipán Múzeum, a Lepke- és Hüllő kiállítás, a Rádió-TV Múzeum, a Kályhák Háza, a  Zeneautomata és Fonográf Múzeum is kihagyhatatlan.
Keszthely városában a kultúra mindig is kiemelt helyet kapott. Ősztől tavaszig a színházi előadások, koncertek töltik meg a Balaton Színház sorait, tavasztól őszig pedig szabadtéri programok szórakoztatják a vendégeket.

Több mint 10 éve működik a városban a turisztikai kedvezmény kártya, melyről érdemes utazása előtt tájékozódni! (www.wbcard.hu)

További információért böngésszék a www.keszthely.info.hu weboldalt, vagy keressék a Tourinform irodát:
Keszthely, Kossuth u. 30.
Telefon: 83/ 314-144.
E-mail: [email protected]

Keszthely turisztikai életében kiemelkedő szerepet játszik a kultúra mellett az aktív időtöltés. 2020-ban nagyszerű programokkal kezdődik az év, melyet remekül egészít ki a természetjárás, kerékpározás, vitorlázás, séta a Balaton parton.

Jubileumi, 20. alkalommal kerül megrendezésre Keszthelyen a Karnevál.
Időpontja: február 22. Egyéni és csoportos jelmezesek felvonulása, majd műsoruk bemutatása kezdődik ezen a napon 14 órakor a Sétáló utcán.

A több mint 200 éves múltra visszatekintő Helikoni Ünnepségek Keszthely város múltjának, jelenének és jövőjének is szerves része. A kétévente megrendezésre kerülő 3 napos kulturális rendezvényen a dunántúli középiskolákból több ezer diák érkezik Keszthelyre, hogy bemutassák tudásukat a zsűrinek és az érdeklődőknek. Időpontja: április 23-25.

A Festetics kastély parkjában május 29-30-31-én nagyszabású koncertsorozat kezdődik. A fellépők: Dés László, Neoton Familia illetve a Budapest Bár.

A 13. alkalommal megrendezésre kerülő Keszthelyi Kilométerek félmaraton, maraton, váltók ez évi időpontja:  május 30-31. Pünkösdi hétvége.

Húsvétkor indul a sétahajózás Keszthelyről.
Egyre többen vállalkoznak hosszabb-rövidebb gyalogtúrákra, vagy csak egy kellemes sétára a Keszthelyi-hegységben, vagy kerékpározásra a balatoni bringakörúton.