Magyar Mezőgazdasági Múzeum Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely

Magyar Mezőgazdasági Múzeum Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely

19 views
0

A Georgikon (1797-1848) volt Európa elsőként alapított önálló agrár-felsőoktatási intézménye. A tanintézet számára a Georgikon major biztosította a gyakorlati oktatás és kísérleti gazdálkodás feltételeit. A Georgikon major 1972 óta a Magyar Mezőgazdasági Múzeum része, az ország jelentős emlékhelyei között számon tartott műemlék.

Kiállítások:

  • A keszthelyi agrárszakoktatás története
  • Majorok kiépítése, cselédek élete
  • A növénytermesztés eszközei és gépei
  • Szőlőtermesztés és borászat
  • A gabona tisztítása, tárolása és mérése
  • Kovácsműhely, bognárműhely, kádárműhely
  • Állattenyésztési kiállítások

Élménygazdaság:
Baromfiudvar, szántóföldi és kertészeti növényeket bemutató egységek, számos információs hely, kisépület, játszópajta, kerti játékok, lugaspihenő és sütőhelyek teszik egyedivé az oktatást és pihenést egyaránt jól szolgáló bemutató gazdaságot.

Ismertető:
A Georgikon (1797-1848) volt Európa elsőként alapított önálló agrár-felsőoktatási intézménye. A tanintézet számára a Georgikon major biztosította a gyakorlati oktatás és kísérleti gazdálkodás feltételeit. A Georgikon major 1972 óta a Magyar Mezőgazdasági Múzeum része, az ország jelentős emlékhelyei között számon tartott műemlék. A régi gazdasági épületekben ma agrártörténeti tárgyakkal gazdagon berendezett kiállítások és gyűjtemények láthatók. Nevezetességei közé tartozik az ország legöregebb traktora, az 1924-ben gyártott működőképes HSCS nyersolajtraktor és egy szintén működőképes százéves Fowler-féle kétgépes gőzeke. A múzeum kertjében 2013-ban élménygazdaság létesült, amelyben baromfiudvar, gazdasági növényeket bemutató egységek, játszó és pihenőhelyek várják a látogatókat. Tavasztól őszig számos program, rendezvény színesíti a múzeumi kínálatot.

További információ:
Magyar Mezőgazdasági Múzeum Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely
8360 Keszthely, Bercsényi Miklós u. 65-67.
Telefon: 83/311-563
Telefax: 83/510-697
Weboldal: www.elmenygazdasag.hu
E-mail: [email protected]
facebook: www.facebook.com/Georgikon.Major/