Kilátók a keleti csücsökben Akarattya-Kenese-Fűzfő

Kilátók a keleti csücsökben Akarattya-Kenese-Fűzfő

437 views
0

Kisfaludy kilátó – Balatonakarattya

A part szélén épült kilátóból gyönyörű kilátás nyílik a Balatonra, valamint egy kiépített, lépcsőkkel kialakított kis ösvény vezet le a vízparthoz. Hol találod? Balatonakarattya, Kisfaludy sétány

Soós-hegyi kilátó és Soós Lajos obeliszkje – Balatonkenese

A Tátorján tanösvényen följutva a Soós-hegyre már feltárul a csodálatos panoráma a siófoki szállodáktól egészen a Tihanyi-félszigetig, sőt néha még azon túl is. De a látószög tovább variálható, ha valaki még egy kis fáradtságra hajlandó, ugyanis a hegyen egy adótorony köré kilátót is építettek. Minden évszakban érdemes kipróbálni, a látvány megéri az erőfeszítést! A hegytetőn ne csak a Balaton irányába, hanem teljes körben tekintsünk széjjel. Madártávlatból csodálhatjuk meg a város épületeit és vízi létesítményeit, de a Soós Lajos költő emlékére emelt obeliszkig és a védett Tátorjánosig is elsétálhatunk. A kilátó ingyenesen látogatható.

Balatonfűzfői kilátó

A BalatoniBob szabadidős komplexumban található tizenöt méter magas kilátótoronyból sirályszemszögből csodálhatod meg a Balatont, akár a Tihanyi-félszigetig is ellátva. A kilátó ingyenesen látogatható.