Csónaklopás Örvényesen rengeteg csavarral

Csónaklopás Örvényesen rengeteg csavarral

32 views
0

Első hallásra képtelen indokkal rukkolt elő az a férfi, akit tegnap csónak lopáson kaptak Örvényesen, ugyanis szerzeményével Olaszországig akart evezni. De nem is ez a legérdekesebb a police.hu közleményében, hanem a rengeteg tulajdonnév és melléknév, ami fellelhető a hírben. Ritkán sikerülhet ennyi nemzetiséget belesűríteni tulajdonképpen két mondatba, de, mint tudjuk, az élet a legnagyobb történetíró. Ez talán csak általános iskolai nyelvtan tanáromnak, Mária néninek sikerült anno, amikor tollbamondáshoz szöveget alkotott, hogy felmérje, helyesen írjuk-e az ország és nemzetiség neveket.

Íme a hír, amelyet változtatás nélkül közlünk a rendőrség honlapjáról, és amelyben a világ összesen hét helyszínére találunk utalást:

A vízirendészek 2022. október 12-én 19 óra 43 perckor a Balatonszárszó előtti vízterületre siettek, mert bejelentést kaptak, hogy egy csónakos segítségért kiabál, mert nem tudott partra jutni. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a Németországban élő afgán férfi korábban Örvényesről tulajdonította el a csónakot, amivel elmondása szerint Olaszországig akart evezni. A 24 éves férfit – aki abban a hiszemben volt, hogy Csehországban tartózkodik – kimentették és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, ahol eljárás indítottak ellene.

A Telex hírportál egyébként kicsit tovább is gondolta a dolgot, hogy egyáltalán a földrajzi esély megvan-e rá, hogy valaki elevezzen Olaszországba. A levezetés elég izgalmas, itt olvasható. Szpojler: megvan.

 

A szerzőről