Balatonlelle

Balatonlelle

227 views
0

A balatonlellei élményfürdő gyermek és felnőtt élménymedencéje, valamint úszómedencéje mellett, szaunákkal, gőzfürdővel, szoláriummal, masszázzsal várja a pihenni vágyókat. A medencék vize fűthető, így hűvösebb időben is alkalmasak a fürdőzésre.

A Balaton part legkorszerűbb szabadtéri színpadán nyaranta a legnagyobb és legnépszerűbb hazai, valamint külföldi koncert és színházi produkciók varázsolják el a látogatók tízezreit. Az üdülőközpont szívében elterülő rendezvényhelyszínen számos kulturális attrakció és gasztronómiai különlegesség várja az érdeklődőket a nyári időszakban.

Balatonlelle történelmét, nevezetes grófjait és a balatoni üdülőkultúra történetét retrospektív módon ismerhetik meg a látogatók a Balatonlellei Helytörténeti Gyűjteményben. Ebben az épületben látható a balatonlellei UNESCO-díjas grafikus- és festőművész, Stotz Mihály állandó kiállítása.
Közép- és Dél-Afrika állatvilágát és folklórját mutatja be a gróf Somssich Pongrác és Soltész István gyűjteményéből válogatott kiállítás az Afrika Múzeumban.

A Balatonlelle-Rádpuszta Gasztro Élménybirtok egy egyedülálló adottságokkal megáldott, lenyűgöző birtok, mely a Balatontól csekély 3 km-re található.

Szent Donátnak, a szőlősgazdák védőszentjének tiszteletére 1758-ban felszentelt barokk kápolna belső berendezésével, a késő barokk faoltárral mint egy kis ékszer díszíti Kishegyet. Túlzás nélkül kijelenthető, hogy ez Somogy megye legszebb műemlék kápolnája. Vele szemben, a Jankovich család vincellérházából lett csárdában ételt-italt kaphat a betérő, s ráadásként a déli partról a legszebb panorámában gyönyörködhet.

Elérhetőség:
Balatonlellei Városi Művelődési Ház és Könyvtár
Cím: 8638 Balatonlelle, Kossuth Lajos u. 2.
E-mail: [email protected]
Tel.: 85/554-128
Web: www.balatonlelle.hu, www.lelleikulturpark.hu