Kilátók Balatonfüred környékén

Kilátók Balatonfüred környékén

1069 views
0

Jókai kilátó – Balatonfüred

A Lóczy-barlangtól jelzett turistaút (zöld háromszög) vezet fel a Tamás-hegyen (317 m) álló, fából épített 3 emeletes Jókai-kilátóhoz, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Balatonra, Balatonfüredre és a Tihanyi-félsziget irányába. A Jókai hőséről elnevezett Aranyember útján ülőpadok teszik még kellemesebbé és kényelmesebbé a sétát. A tanösvény hat táblán mutatja be a környék földtanát, növény- és állatvilágát.

Csákány-hegyi kilátó – Csopak

A kilátótorony 1972-ben épült. A fából készült építmény erkélyéről páratlan kilátás nyílik a Bakonyra és a Balaton keleti medencéjére.
Az Endrődi Sándor kilátóhoz a Csopakról induló, majd az erdőben folytatódó kék jelzésű túraútvonal vezet. A kilátó mellett pihenőpadok találhatók, így egy kellemes piknikre is megpihenhetnek túra közben.

Lugos-tető Molnár Gábor kilátó – Nagyvázsony

„Bakony! Megtanultam benned járni az erdei sűrűt, ismerni, szeretni és egyre jobban szeretni a természet ezer színét és egyedül való nagyszerűségét.” Molnár Gábor

Nagyvázsony festői környezete, látnivalói, rendezvényei remek kikapcsolódást ígérnek az ide látogatóknak. A települést körülvevő erdők túraútvonalai gyönyörű élményt nyújtanak a természet kedvelőinek.

A kilátó Nagyvázsony külterületén, Öcs, Padragkút közelében található a 410 m magas Lugos-tető hegyen. A kilátóról csodálatos panoráma nyílik a környékre. A VERGA Zrt. által megépített panorámateraszos kilátó 20 m magas.

Recsek-hegyi kilátó – Hidegkút

A fából épült, a környező erdőállomány lombkoronái fölé emelkedő kilátóból csodálatos balatoni panoráma, valamint hatalmas összefüggő színes erdőterület látható. Mellette kiépített tűzrakóhely, rönkbútorok találhatók. A páratlanul szép kilátás mellett számos ritka növény és állatfaj látható a területen, emellett a lakott területekről kissé távolabb eső pihenőhely nyugodt légkört biztosít a kikapcsolódni, pihenni vágyóknak.
A kilátó és környéke kedvenc célpontja a túrázni vágyóknak is.

Megközelíthető: Balatonfüred, Hidegkút, illetve Veszprémfajsz felől a kijelölt turistaútvonalon.