Amfiteátrum Alsóörs

Amfiteátrum Alsóörs

863 views
0

Európa legifjabb Amfiteátruma Alsóörsön található.  Talán meglepő, de az alsóörsi Amfiteátrum nem a római korból származik, ennek ellenére minden ízében a színjátszás kezdeteit idézi. Ez a harminchat soros, helyi vörös kőből faragott enyhén félköríves nézőtér az alsóörsi kőbányászat hagyományainak emlékműve és természetesen nagy sikerű nyári szabadtéri előadások helyszíne.
Talán a véletlennek köszönhetően az építmény fantasztikus akusztikával rendelkezik, így évek óta színházi előadásoknak ad otthont nyaranta. Láthattuk itt már többek között a Hegedűs a háztetőn-t, a Padlás-t, a Pál utcai fiúk-at, az Egri csillagoka-at, a Valahol Európában-t.
Az Amfiteátrum 2019-re új köntösbe öltözik és kiegészül az interaktív, játékos elemekre épülő egységgel is a színház mögött, az úgynevezett Varázserdőt. Az elképzelés szerint egy történet köré épülő, labirintusszerű erdőt alakítanak ki a színpad szintjén. Itt korszerű informatikai eszközökkel mesélik el a történetet, és ha a játékos megoldja a különböző nehézségű feladatokat, akkor megtalálja az erdőből a kiutat. Az ismeretterjesztő kaland mindenekelőtt a tizenéves korosztályt célozza, de a legfiatalabbakra is gondoltak a projekt szervezői. A legkissebbeknek játszóteret alakítanak ki, modern játékokkal. A játszótér és az amfiteátrum között a természetes sziklafal árnyékában felépítik a népmesei hős, Kőmorzsoló szobrát is.

Megközelítés

További információ:
Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület
Tel: +36 87-575-000
E-mail: [email protected]
www.balatonriviera.hu