Zamárdi

Zamárdi

75 views
0

Zamárdi a Balaton déli partjának egyik legszebb, családias üdülőhelye. Különleges vonzereje a gyermekes családok számára ideális több kilométer hosszú gondozott, játszóterekkel, vizesblokkokkal ellátott, füves szabad strand.

A strand használata a város egész területén ingyenes. A fürdővendégek biztonságára ingyenes elsősegélynyújtó pont és vízimentő-szolgálat ügyel. A vízben és a parton minden korosztály éven át talál sportolási, szabadidős lehetőségeket: szörfözés, vízibicikli, horgászat, strandolás, korcsolyázás, fakutyázás, kalandpark, segway-túrák, paintball, kerékpározás, tenisz, íjászat, gokart, strandröplabda stb…

Zamárdi erdős lankáin kijelölt turistaútvonalak segítik a gyalogos, kerékpáros túrák résztvevőinek tájékozódását.

Áprilisban negyedik alkalommal nyitjuk idén a Balaton kör kerékpárversennyel a szezont április 27-28-án.

Júliusban és augusztusban a Tourinform iroda a „Zamárdi séták” ingyenes túravezetés keretein belül mutatja be az érdeklődőknek a település nevezetességeit. A Kő-hegyi kilátóból csodálatos panoráma nyílik a Tihanyi-félszigetre, tiszta időben pedig a csillogó víztükörre Kenesétől Badacsonyig és déli irányban a Somogyi dombságra. A várost körülölelő dombok szőlőskertjei finom borokkal hívogatnak.

Csökkentse nyaralásának kiadásait a kedvezményeket nyújtó „Zamárdi kártyával”. Színvonalas szálláshelyekkel, éttermekkel és jó programok színes választékával várjuk vendégeinket.

Információ:

Tourinform Zamárdi
8621 Zamárdi, Kossuth u.16.
Tel./fax: 84/345-290
E-mail: zamardi@tourinform.hu
Web: www.zamardi.hu

Zamárdi kiemelt nyári rendezvényei:

Pünkösdi szezonnyitó és főzőverseny
Program időpontja: június 8.
Program helyszíne: Rendezvénytér
Zamárdiban hagyományt teremtő főzőverseny évek óta a pünkösdi hosszú hétvégén kerül megrendezésre a 2019-ben megújult rendezvénytéren a Balaton parton. Közel 20 csapat méri össze tudását a főzés terén, amely étkeket Nádas György humorista vélreményezése után díjaz a zsűri. A színpadon fellép: Korda György és Balázs Klári

VII. Rosé fesztivál
Program időpontja: július 18-21.
Program helyszíne: Zamárdi rendezvénytér
Zamárdi, és testvérvárosa Villány közös gasztronómiai és szórakoztató rendezvénye idén már harmadik éve 4 napon át tart a megújulét rendezvény téren, közvetlenül a Balaton parton! 11 villányi, 10 balatoni borászat, folyamatos színpadi produkciók, stand-up comedy, könnyűzenei koncertek, gyermek animáció, ugrálóvár, kézműves kirakodóvásár.

Sör és gourmet fesztivál
Program időpontja: augusztus 1-4.
Program helyszíne: Zamárdi rendezvénytér
Első alkalommal kerül megrendezésre idei évben a sör és a gourmet ételek előtérbe helyezésével. Színpadi programok, kézműves kirakodó vásár, gyermek programok.
Bővebb információ: www.zamardisorfeszt.hu

XIX. Balatoni Játszadalom
Program időpontja: augusztus 8-11.
Program helyszíne: Zamárdi rendezvénytér
A Balatoni Játszadalom egy a néphagyományok által adott lehetőségeket és a régmúltban elfeledett szórakozási lehetőségeket hivatott feltárni a mai kor gyermekeinek. A rendezvény elnevezése is erre utal, és egyedülálló az országban és a Balaton partján egyaránt. A játék számtalan fajtáját felvonultató családi és gyermek programok, benne tréfás vízi járgány bemutató, Balaton szíve létrehozása.

Nemzedékek fesztiválja
Program időpontja: augusztus 18-20.
Program helyszíne: Zamárdi rendezvénytér, Bácskai utcai szabadstrand
Gyermekek, közép korúak és szépkorúak rendezvénye minden nap más korosztálynak szóló változatos programokkal, gasztronómiai és kézműves kirakodó vásárral, koncertekkel.