Balatonalmádi

Balatonalmádi

65 views
0

Balatonalmádi, a barátságos fürdőváros

A Balaton észak-keleti medencéjében, hegyek-dombok ölelésében fekvő városunk egész évben kínál kikapcsolódási lehetőséget vendégeinknek.
Négy strand közül választhatunk, a Wesselényi strandon gyermek- és felnőtt játszótér, strandröplabda pálya és strandkönyvtár várja a látogatókat, az árnyas budatavai és a két káptalanfüredi strand a kisgyermekes családok kedvelt helye.
A város elkötelezett híve az aktív turizmusnak, ezért is külön öröm számunkra, hogy az új kerékpárúttal a város egyik régi álma teljesült 2018 év végén. A fejlesztés Balatonalmádi közigazgatási területén a már meglévő kerékpárforgalmi hálózathoz csatlakozik, Almádi városrészének hálózatba csatlakozását valósítja meg, mely egyúttal a város egész kerékpárforgalmi hálózati rendszerét teszi teljessé. Saját vagy bérelt kerékpárokkal bejárhatjuk a környéket, hosszabb-rövidebb „tókerülő” túrákra indulhatunk akár a Balatoni Bringakörút 0. kilométer-kövétől.
Túraútvonalaink, tanösvényeink kiváló lehetőséget biztosítanak a természetjáráshoz. A kék háromszöggel jelzett Vörös Homokkő Tanösvény egy sétára felfűzve mutatja be a város földtani, növénytani, építészeti értékeit. A sárga háromszög jelzésre áttérve erdei túraútvonalon érhetjük el a Csere-hegyi kilátót, a zöld sáv jelzést követve megpihenhetünk a Remete-forrásnál, a régi vasúti támfal tövében. Választhatjuk a városon áthaladó Balatoni Kék-túra útvonalat, vagy a Köcsi-tó tanösvényt, amely a vörös homokkövön kialakult élővilágot és a környék 250 millió éves kőzeteit mutatja be. A Malom-völgy és a Vödör-völgy lóháton vagy lovaskocsin ülve is megcsodálható. A horgászat szerelmesei csónakot bérelhetnek a Horgásztanyán, vagy a partról vethetik be horgaikat.
A Szent Jobb Kápolna őrzi az első Szent Magyar Királyi Család ereklyéit. Az ősi, vörösberényi városrész kincsei az erődített templom és a barokk Szent Ignác templom. A város címeréből ismerős erődített templomot is érdemes felkeresni.
A volt Kolostor és a Magtár épület együttese is impozáns helyszínei városunknak.
A Szoborparkban európai, a „VasútARTjáró”-ban helyi művészek alkotásai láthatók, a Pannónia Kulturális Központban kiállítások váltják egymást.
Autóval érkező vendégeink figyelmébe ajánljuk, hogy a parkolás a város közterületein ingyenes!

Információ, térkép és kiadványok:
Tourinform iroda (Városház tér 4.)
e-mail: almtour@gmail.com
Telefon: +36 88 594 081
www.balaton-almadi.hu

Balatonalmádi kiemelt nyári rendezvényei:

Péter Pál Napi Vigadalom
Időpont: 2019. június 28-30.
Helyszín: Szent Erzsébet liget
A Péter-Pál-napi Vigadalom folklórprogramjai, a magyar népművészet értékeit számba vevő vásár és bemutató az egész családnak kellemes időtöltést jelentenek. A régi, ma már ritka mesterségek rejtelmeibe pillanthatunk be, akár ki is próbálhatjuk a fortélyokat. Az eszem-iszom és a néptánc természetesen itt sem maradhat el.

Almádi Napok
Időpont: 2019. július 12-14.
Helyszín: Balatonalmádi, Wesselényi strand előtti rendezvénytér
Az Almádi Napok elnevezésű rendezvény Balatonalmádi egyik legrégebbi kulturális rendezvénye -, vár mindenkit színes és tartalmas kikapcsolódási lehetőségekkel. A gazdag programkínálat egy részének a szabadtéri színpad, míg a zárt helyet igénylő eseményeknek a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár ad otthont.

Klassz a pARTon
Időpont: 2019. július 20-27.
Helyszín: balatonalmádi változó helyszínek
Ingyenes nyáresti koncertek Érdi Tamás zongoraművésszel és művészbarátaival a Balaton-parti (és Duna-parti) településeken, KLASSZ a pARTon! 2018. Reméljük, ezen a nyáron is sikerül a klasszikus zenét kedvelőknek sok örömöt szerezni, ígérjük, Mozart, Beethoven, Chopin, Bartók, Kodály, – valamint társaik – ismét velünk lesznek, jöjjenek Önök is!

Hungarikum Esték
Időpont: 2019. július 23-30.
Helyszín: Balatonalmádi, Wesselényi strand előtti rendezvénytér
Klasszikus magyar finomságok tányéron és pohárban! Népművészeti és kézműves remekek, hagyományőrző programok, magyar zenei sztárok, élő koncertek, népmesék, esténként utcabál és retro diszkó vár mindenkit július utolsó 12 napján Balatonalmádiban.

Almádi Borfesztivál
Időpont: 2019. augusztus 2-20.
Helyszín: Balatonalmádi, Wesselényi strand előtti rendezvénytér
A XVI. Almádi Borfesztivál alkalmából két héten át táncol a város, él a színpad! Zamatos borok, kitűnő zenék sokasága, tánc és szórakozás minden este. Gyere és mulassunk együtt!