Zseniális memóriajáték a Balaton élővilágáról

Zseniális memóriajáték a Balaton élővilágáról

88 views
0

Jégmadár és kecskebéka. Ponty és nagy mocsáricsiga. Hogy mi bennük a közös? Mindegyikük otthon van kedvenc tavunk partján. A Balaton népe memóriajáték és puzzle azzal a céllal született, hogy a játékosan ismertesse meg a gyerekeket a magyar tenger élővilágával.

Gyetkó Krisztina tervezőgrafikus különleges memóriajátékot álmodott a gyerekszobák polcaira. A Természet népei sorozat – melynek első része a magyar erdők, második része pedig a Balaton élővilágáról mesél – azzal a céllal született, hogy a gyerekek egy izgalmas közös játék során ismerkedhessenek meg hazánk faunájával. Tervezéskor Krisztina vadgazda mérnökként dolgozó nővére mellett a Balatonnal foglalkozó szakemberek véleményét is kikérte annak érdekében, hogy a rajzai valóban hűen tükrözzék az élővilágot.

„Természetközelben, állatokkal körülvéve telt a gyerekkorom, ami a mai napig hatással van rám, ez inspirálja az illusztrációimat. Sokáig a legtöbb rajzom csak a fióknak készült, a magam örömére, de mindig is szerettem volna küldetést adni nekik. Egy álom megvalósulása számomra, hogy ezeken a játékokon keresztül megoszthatom a természet iránti szeretetemet másokkal is” – mesélte lapunknak Gyetkó Krisztina.

A játékok különlegessége, hogy nemcsak memóriakártyaként működnek, hanem kirakósként is. Miután minden állat megtalálta a párját, a kártyák egymás mellé illesztve egy nagy összképet adnak ki, ezzel mutatva be a gyerekeknek az élőhelyek összetettségét. Minden játék tartalmaz egy kisokos füzetet is, amelyben érdekességeket lehet olvasni a hazai állatfajokról.

A szerzőről