Vége a gyereknapnak, a Somló hegy volt a sláger

Vége a gyereknapnak, a Somló hegy volt a sláger

43 views
0
Gyereknapon bebizonyosodott, hogy a gyerekek és szüleik is ki vannak éhezve a szabadtéri programokra és arra, hogy egyenek, igyanak egy jót a kirándulóhelyek környékén. Hasonló nagy tömegre kell felkészülnie minden turisztikai szolgáltatónak, vendéglátónak a következő hónapokban – ezt állítják azok a rendezvényszervezők, akik idén először szervezhettek olyan eseményt, amelyre akár már ötszázan is elmehettek.
 
A rossz idő ellenére sok Balaton környéki étteremben volt telt ház. Elsősorban azokat a helyeket preferálták a szülők, ahol minőségi gyerekprogrammal is várták a családokat. Jó példa erre a balatonfővenyesi strandbisztró, ahol az átlagnál érdekesebb gyerekprogramot szerveztek a családoknak. Itt a rendőrség is besegített izgalmas, a közlekedési ismerteket is szélesítő program megszervezésében. Telt ház volt a balatoni csúcsgasztronómiát képviselő  étteremben, a köveskáli Káli Gourmet teraszán is, ahol ingyen kapták a  habos palacsintát a gyerekek. Meglepően sokan voltak az ajkai Kristály Cukrászda teraszán megrendezett gyerekprogramon is, ahol a gyerek megismerhették a „kiskukták” életét  A legtöbben a Somló hegyet mászták meg, itt a Tornai Pincészet teraszán szervezték meg azt a kincsvadászatot, amelyre összesen 386 gyerek regisztrált. Ők szüleikkel együtt vettek részt azon a kincsvadászaton, amelynek segítségével a régió nevezetességeit ismerhették meg a kirándulók.     
 
Az említett helyeket  QR-kódok segítségével népszerűsítette Füred Kapitány is. A balatoni mesehős QR kódjait olyan helyeken helyezték el, ahol nagyobb tömeg volt várható. A szülőket arra próbálták rávenni, hogy a kevésbé látogatott helyekre is menjenek el, ahol elkerülhető a zsúfoltság. Ennek az akciónak is köszönhető, hogy az említett, a Balaton partjától távolabbi, de felfedezni érdemes helyek programjai iránt is nagy volt az érdeklődés.  
 
A szervezők úgy vélik,  gyereknap után is érdemes lesz majd elmenni a tó partján található kikötőkbe, ahonnan  a Balatoni Hajózási Zrt. indít olyan járatokat, amelyek fedélzetén gyerekprogram is lesz. A Balaton legnagyobb vitorlásversenye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj (július 22-24.) alkalmából is kincsvadászatot szervez majd a balatoni kalóz olyan gyerekek számára, akik még sosem vitorláztak, de szeretnék azt kipróbálni.

Éskovács Péter, az akciósorozat egyik szervezője elmondta: idén lesz a hetedik év, hogy bevetik Füred kapitányt a balatoni turizmus fellendítése érdekében. Ebben az évben még tíz  alkalommal találkozhatnak majd a gyerekek a balatoni mesehőssel.

A szerzőről