Tudta? A Balatoni Borrégió egyik különdíjasa a Hujber Pincészet Balatonbora

Tudta? A Balatoni Borrégió egyik különdíjasa a Hujber Pincészet Balatonbora

186 views
0

A Balatoni Borrégió legnagyobb borversenyének, a XIX. Balatoni Borok Versenyének díjátadójára június 15-én került sor. A Kultkikötőben is kóstolható borok egyike különdíjas lett.

A Hujber Pincészetet nem kell talán Önöknek bemutatni. Már a tavalyi évben is megjelentek a Kultkikötő programjain, ahol kóstolhattuk boraikat. Idén is így volt ez, július 17-ig szőlőjük termését ízlelhették meg a színházba érkezők. A XIX. Balatoni Borok Versenyének bírálatára idén májusban a Hotel Annabellában (Balatonfüreden) került sor.  Ahogy az a hirbalaton.hu megírta, a bírálók névsorát a régió borászai mellett neves szakírók, borakadémikusok gazdagították, a szakmai zsűri elnöke dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus volt. A versenyen a Balatoni Borrégió mind a hat borvidéke képviseltette magát: érkeztek tételek a Badacsonyi, a Nagy-Somlói, a Zalai, a Balatonboglári, a Balaton-felvidéki és a Balatonfüred-Csopaki Borvidékről. Idén 67 termelő jelentkezett 260 bormintával. Összesen 162 száraz fehérbort, 41 vörösbort, 22 rozét, 11 gyöngyözőt, 5 pezsgőt és 19 kései desszertbort kóstolt a szakmai zsűri.

Fiáth Attila, a Bíráló Bizottság elnökének különdíját a Hujber Pincészet Balatonbor 2021-es olaszrizling bora nyerte.

Fotó: Hujber Pincészet facebook oldala

A Hujber Pincészet így jellemzi magát:

A korszerű szőlőtermesztés, az állandóan fejlesztett technológia illetve a felsőfokú szaktudás garantálja a magas fokú minőséget. Boraink üdék, frissek, zamatosak, kiválóan egészítenek ki családi ünnepeket, baráti beszélgetéseket. A bor az ünnep itala. Célunk, hogy olcsón jó bort adjunk, hogy minden nap ünnep legyen.

Fotó: Hujber Pincészet facebook oldala

A Hujber Pincészet már 2000 óta tagja a Délbalatoni-borútnak is. Ugyanebben az évben a pincéjük mellé épült borozóban kezdték meg borkóstoló szolgáltatásukat is. A program után a vevő a megkóstolt és tetszését elnyerő borokból palackos kiszerelésben is kedvére választhat.

Családi gazdaságunk közel 18 hektáron termel szőlőt, amelyek 2001-ben újjá épített pincében érlelünk borrá!

Fő fajtáik: Zöldveltelini, Chardonay, Királyleányka, Rajnairizling, Sárgamuskotály, Oportó, Merlot.

Gratulálunk az elismeréshez!

A Balatoni Borok Versenye díjazott borait a veszprémi Rozé, Rizling és Jazz Napokon külön standon kóstolhatja majd a nagyközönség augusztus 11-22 között.

A szerzőről