Poket automatát kapott Tihany és egy új Balaton kötettel bővül a kínálat

Poket automatát kapott Tihany és egy új Balaton kötettel bővül a kínálat

145 views
0

Csütörtök délután nemcsak, hogy új POKET automatával bővült Tihany, de még egy beszélgetésen is részt lehetett venni, a zsebkönyvek ötletgazdájával Vecsei H. Miklóssal és a legújabb könyv egyik szerzőjével, Ugron Zsolnával a szerkesztő, Asztalos Emese beszélgetett. 

Türkizek, mélylilák, tavaszi csendek, nyári, fülledt naplementék, vonatfülkék érkező, búcsúzó illata, macskalépcsők és évszázados vakolathímzések – meddig lehetne még sorolni a Balatont? Így indul a POKET ajánlója a Fénytörésben – Kortárs magyar Balaton című kötet kapcsán. A szemet gyönyörködtetően kék könyvecske a kortárs magyar irodalmi szcéna jeles képviselőinek gondolatait, élményeit tartalmazza. Az írásoknak a „Balaton” hívószaván kívül egy, az írók által választott tárgy ihletében készültek. Így születtek meg e kötet versei, novellái, melyekhez illusztrációként a fent említett, személyes ihletettséggel átitatott tárgyak szolgálnak.

Fotó: Veszprém-Balaton 2023 Zrt. engedélyével

Az egyes írásokhoz tartozó mindennapi tárgyak képei pedig remélhetőleg szavatolják azt a közelséget és személyességet, amit a tó láttán legtöbbünk érez: ide hazaérkezünk. A kötet bemutatóján a POKET alapítójával, Vecsei H. Miklóssal és a könyv egyik szerzőjével, Ugron Zsolnával a szerkesztő, Asztalos Emese beszélgetett 2022. július 14. -18.00 órától a Rege Galériában, Tihanyban.

A balatoni POKET könyvsorozat második kötetének megjelenését a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatja.

A POKET-ről többet ide kattintva tudhat meg.

A szerzőről