Tegnap kezdődött és szombatig tart a Magyar Mozgókép Fesztivál a Balatonon

Tegnap kezdődött és szombatig tart a Magyar Mozgókép Fesztivál a Balatonon

65 views
0

Füred, Veszprém és Almádi a három helyszín, ahol számos érdekes új és régi magyar filmet láthatunk a Magyar Mozgókép Fesztivál ideje alatt. A Fesztiválra összes programjára való belépés ingyenes.

Tegnap indult útjára az a négynapos rendezvény, amely során több olyan film kerül megtekintésre, amelynek premierjét a koronavírus miatt el kellett halasztani. A program Veszprémben, a Szentháromság téren indult, ahol az Így vagy tökéletes című magyar filmet vetítették. A rendező Varsics Péter, akinek ez az első nagyjátékfilmje és egyébként Vonyarcvashegyről származik. Péter kreatív igazgató az HBO-nál, ahol fő feladata az európai saját gyártású sorozatok reklámozásának felügyelete. Az író Csurgó Csaba volt, aki már az Apatigris és a Megdönteni Hajnal Tímeát megírásával bizonyított a nézők előtt.

Ma 21 órától Jankovics Marcellre emlékeznek Veszprémben egy vetítéssel, 17 órától Tíz perc múlva három lesz ugyancsak Veszprémben. Jól olvasták, nem elírás. A magyar misztikus játékfilm Tihanyban játszódik június végén. A toronyóra tíz perc múlva hármat mutat. Simon, az író témákat keres új könyvéhez. Belebotlik Izabellába, a festőnőbe, aki az apátságról festi képét. Simonnak ismerős a festmény: nagyszülei lakását pont egy ilyen kép díszíti, illetve nem pont ilyen, hanem ugyanez! Még a felhők is olyanok, még a templom órája is ugyanúgy áll, mint Izabella képén. Csakhogy az a festmény legalább száz éve családja féltett kincse. A fiatalember azt hiszi, hogy a festőnő egy ügyes hamisító, aki ismert témákat másol. Izabella mosolyog: állítja, azt a képet is ő festette. Időparadoxon – ecsettel. A főbb szereplők: Kassai Ilona, Andorai Péter Krisztián, Vészabó Noémi, Pánovics Rajmund, Dézsy Zoltán, Farkas Viktória

 

Balatonfüreden is már kora délután indul a mozizás, Csoportterápia, Don Juan kopaszodik, Ecc-pecc a műsoronVeszprémben Toxikoma premier lesz 21 órától, Almádiban a Hab kerül vetítésre este,dokumentumfilmek és még sok más kiváló alkotás várja az érdeklődőket egészen szombat éjjelig.

A teljes program itt tekinthető meg: https://mozgokepfesztival.hu/programok

A Fesztiválra összes programjára való belépés ingyenes, de csak egyéni regisztrációval lehetséges. Minden látogató saját regisztrációval veheti át a belépésre jogosító karszalagját.

 

A szerzőről