Sűrűbben járnak majd a vonatok Budapest és Balaton között

Sűrűbben járnak majd a vonatok Budapest és Balaton között

77 views
0

Igaz, egyelőre csak a déli parton, de május 17-től sűrítik a járatokat a főváros és a Balaton között az előszezoni menetrend szerint és a rekordot döntött kerékpáros forgalomra is felkészülnek.
Északi parti nyaralónkat egyelőre vonattal nem tudjuk megközelíteni, de jó hír, hogy május 17-től újabb indulásokkal gyarapszik a MÁV menetrendje Budapestről a déli part felé, olvashatjuk az MTI hírei között. Az előszezoni menetrend június 19-ig tart és az előszezoni menetrendhez képest gyakoribb eljutást kínál a MÁV-START, InterCity kocsik is közlekednek és a déli parton étkezőkocsi teszi teljesebbé a komfortot, olvashatjuk a MÁV honlapján. A Siófok és Máriafürdő környéki kevésbé frekventált megállókban is sűrűbben állnak majd meg a vonatok és és Balatonaliga, Balatonvilágos, Szabadisóstó, Szabadifürdő, Balatonszéplak alsó, Balatonszéplak felső, Zamárdi felső, Szántód, Balatonlelle felső, Fonyódliget, Bélatelep, Alsóbélatelep, Balatonfenyves alsó, Máriahullámtelep, Máriaszőlőtelep közvetlenül elérhetővé válik Budapestről.
A vonatok 1. és 2. osztályú InterCity-kocsijába kedvező árú, 300 forintos helyjegy váltható,  amelyet a hétvégi csúcsidőszakban elővételben érdemes megvenni. A védettségi igazolvánnyal rendelkező utasok a fedélzeten is fogyaszthatnak a frissített étlap kínálatából.

A tavalyi szezon tapasztalatai alapján olyan új ételek kerülnek a kínálatba, amelyeket az utasok a tapasztalatok szerint több alkalommal kerestek és szívesen fogyasztottak volna, ilyen például a balatoni halászlé vagy a paprikás csirke.

Másrészt a szerviz, a kiszolgálás színvonala is javul, valamint az egészséges életmódot kedvelők és az alapanyag-intoleranciával élők is találhatnak számukra megfelelő fogást az új kínálatban (pl. tonhalsaláta, gluténmentes START Burger) – áll a társaság honlapján.
Északi partra utazó olvasóink Székesfehérvártól Balatonfüredig pótlóbusszal utazhatnak. Az előszezon további részében, május 31-től már nem kell átszállni, közvetlen vonatok közlekednek majd Budapesttől Tapolcáig. A villamosítás eredményeképpen sűrűbb és gyorsabb eljutást ígér a vasútvállalat június 19-től.
A kerékpáros forgalom növekedést szem előtt tartva a Máv emeli a kerékpáros férőhelyek számát is a vonatokon. Május 31-től Budapest és Balatonfüred között kétóránként nagy befogadóképességű kerékpáros kocsival közlekedik a Kék Hullám InterCity. A vasúttársaság a kerékpárosok számára ajánlja a hétvégenként nagy befogadóképességű kerékpáros kocsival közlekedő Tekergő gyorsvonatok igénybevételét, melyekkel a keleti medence települései, Balatonakarattya, Balatonkenese és Balatonfűzfő érhetők el, olvashatjuk a Máv közleményében.

A szerzőről