Az első szerelemlakat

Az első szerelemlakat

256 views
0

Szerelemlakat – Kínából induló hagyomány, amely megfertőzte a világot. Mások szerint Szerbiából indult el a II. vilaghaborús tiszt és a tanítónő reménytelen szerelméből.

Sokan kutatták eredetét. Egyesek szerint ősi kínai hagyomány, hogy ha a szerelmesek lakatot helyeznek el egy véget nem érő kerítésen vagy láncon (ami valljuk be, lehetetlen), szerelmük soha nem ér véget. Mások Szerbiához kötik az első lakat történetét. A második világháborús katonatiszt, Rejla, és Nada, a tanítónő szerelméhez kapcsolódik. A 10 beleszeretett a tanító nőbe akivel minden alkalommal titokban találkozott a  Most Ljubavi hídon Vrnjačka Banja mai varosi parkjában Szerbiában. Hogy miért az éj leple alatt talalkoztak, nem derül ki, az viszont ismert, hogy igazi Rómeó es Júlia történet az övék. A fiút ugyanis behívták a seregbe, ám előtte megkérte Nada kezét. Sajnos, hűségeskűjét nem tartotta be, mert Görögországban beleszeretett egy korfui nőbe. Nada viszont csak egyre várta, minden este a hídnál volt, míg megszakadt a szíve és meghalt.

Csak Téged és örökre – Balatonkenese

Az ő emlékére állítottak a szerb nők egy lakatot a hídra és az azóta a Szerelem híd elnevezést kapta és turistalátvaányosság Szerbiában.

Képeink Balatonkenesén készültek,  ahol mindenki elhelyezheti saját szerelemlakatát.

Forrás: meseajandekok.hu

A szerzőről