Rongyból készült váza és cement flamingó egy örvényesi kertben

Rongyból készült váza és cement flamingó egy örvényesi kertben

198 views
0

Hétvégi sétám alkalmával olyan ornamentális túladagolásra leltem egy balatoni kertben, ami valószínűleg nem mindenki ízlését nyeri  el. Mégis azt gondoljuk, mindenképpen érdemes megnézni, milyen az újjászületett rongyok és palackok másodvirágzása.

Ha az ember nekiindul a Balatonnak, újra és újra ráébred, hogy mennyi meglepetést tartogat. Egyszerűen nem lehet betelni a Balaton Felvidék tájaival, vontam le a konklúziót a húsvéti hétvégén, amikor Örvényes egy emelkedőjén baktattam és gyönyörködtem a régi és új házak váltakozásában.
Az egyik kertben figyeltem fel arra az elsőre sokkoló mértékű színkavalkádra, amely mellett nem tudtam elmenni. A házat őrző farkaskutya láttán nem tartottam bölcs dolognak egyszerűen odamenni fotózni, így inkább becsöngettünk. Hamarosan az ugatást abbahagyó kutya kíséretében mosolygós hölgy jelent meg és kedvesen beinvitált a kertbe, hogy megmutassa színpompát árasztó installációkat.
Marika, a nekem ajtót nyitó mosolygós hölgy elmondta, hogy a kiállított állatokat és tárgyakat ő csinálta. Az élénk színben játszó flamingó, zsiráf, malac, hernyó, hungarocell nyulak egytől-egyig a hölgy keze munkáját dicsérik. Igaz, az internetről lesi az ötleteket, mondta, de maga állítja elő és nem is akármilyen alapanyagból. Ásványvizes palack, olajos flakon, konzervdoboz, tejfölös pohár, kupakok, hungarocell, ezeket pedig cement és víz tartja össze. A legérdekesebb szerintem az ezüstre festett rongy, amelyet Marika beáztatott cementes vízbe és hagyott lógva száradni, majd kissé meghajlítva azt vázát készített belőle a teljes száradás előtt.

„Egy ilyen állat vagy tárgy elkészítése fél napot vesz igénybe, plusz a száradás, ami meleg időben néhány óra.” – mesélte Marika, majd hozzátette, az unokái nagyon szeretnek játszani a figurákkal.

A szerzőről