Hajót bérelnél? – katt a boatic.hu-ra!

Hajót bérelnél? – katt a boatic.hu-ra!

81 views
0

Hajóbérlési platformot indított el tavaly egy siófoki fiatal, melynek segítségével jóval egyszerűbben bérelhetünk vitorlást vagy egyéb kedvtelési célú kishajót.

Új startup vállalkozás indult el a Balaton térségében, amely hajók bérlésére szakosodott. Az Index cikke szerint az ötletgazda Ratasics Bálint fedezte fel még gimnazistaként a piaci rést, melyet betömve racionalizálhatóvá vált a hajók bérlésre a magyar tengeren. A szisztéma az airbnb-hez hasonló, egy közös platformon tekinthető meg a kínálat és ugyanitt bonyolítható le a bérlés is.

A weboldal, a boatic.hu elkészülése, mivel Bálint egyedül és saját kezűleg állított össze, másfél évet vett igénybe, de tavaly tavasszal indulásra készen állt. A tehetséges fiatalember jelenleg az egyetem mellett tartja fenn máris rentábilis vállalkozását, amelyen a remélt 30-40 helyett ennek többszöröse hajó regisztrált. Igazi win-win helyzet, hiszen a kereslet és a kínálat közös platformon van. A bérlés egynapi díjából visszajön a befizetett összeg a hajótulajdonosoknak, a potenciális bérlők pedig kedvükre válogathatnak és az eddigi szórólapos vagy telefonos megoldásoknál jóval egyszerűbben és kényelmesebben hajóhoz juthatnak.

A szerzőről