Programízelítő – Találkozzunk a Balaton körül!

Programízelítő – Találkozzunk a Balaton körül!

281 views
0

Fantasztikus környezet, remek programok és isten ízek

Hogy hol? Hát a balatongyöröki Palacsintafesztiválon. Ki ne szeretné a palacsintát! De tudjuk-e, hogy a megszokott túrós, kakaós, ízes palacsintán kívül hányféle édes és sós palacsintát lehet még sütni?
Palacsintafesztiválunkon a vállalkozó kedvű versenyzők a délután kezdődő vidám programokkal tarkított mulatságon összemérik palacsintakészítő és –forgató tudásukat. A szerencsés győztesek elnyerik a Györöki Palacsintás király és Palacsintás királynő címet. Még szerencsésebb vendégeink pedig végigkóstolhatják a különlegesebbnél különlegesebb – töltött, panírozott, csúsztatott, rakott, csőben sült – palacsintákat. A délután folyamán a palacsintakóstolás mellett a színpadon zenés műsorok várják az érdeklődőket, a gyermekeket pedig kreatív játszóház szórakoztatja. A rendezvény idején a strandi büfék is kezükbe ragadják a palacsintasütőt, hogy finomságokat kínálhassanak a palacsintára vágyó vendégeknek.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Időpont: 2019. április 27.
További információ:

Balatongyöröki Turisztikai Egyesület | www.balatongyorok.hu 

 

Végre itt a tavasz! Irány Badacsony!

A Balaton, a gyönyörű tanúhegyek látványa és az ébredező természet színei rabul ejtik az ide érkezők szívét. A sok látnivaló és túracélpont felkeresése mellett feltétlenül vegyünk részt a következő programokon is!
A hagyományos Borbarangolás rendezvénysorozat ideje  alatt minden szombaton más-más pincénél vár ránk egy izgalmas borvacsora, ahol a borok kóstolása mellett előtérbe kerülnek a helyi alapanyagok, a pincék „rejtett kincsei”, mindez autentikus környezetben a vendéglátó gazda előadásában. Egészen június végéig tart!
Húsvétkor a Szigligeti Várban visszautazhatunk az időben a Várkapunyitó programjait átélve. Igazi családi program kicsiknek és nagyoknak egyaránt!
A Bortriatlon programsorozat a borvidék három meghatározó borfajtáját állítja középpontba játékos és izgalmas formában, melynek állomásai a Szürkebarát Túra május 11-12-én, a Kéknyelű Túra június 22-23-án és a Rizling Vakáció október 5-6-án.
Május 18-án a hagyományos Tanúhegyek teljesítménytúrán vehetünk részt, ahol különböző hosszúságú távok közül választhatunk.
Pünkösdvasárnap újra várják a szerelmes párokat a badacsonyi Rózsakőhöz a hagyományos Pünkösdi eljegyzésre, mely felejthetetlen élményt nyújt nemcsak a pároknak, de minden résztvevőnek.
A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület több éve várja szakvezetéses túrákkal is a vendégeket, idén márciustól egészen november végéig mintegy harminc, érdekesebbnél érdekesebb tematikus túrát szerveznek a Badacsonyon, Csobáncon, Szent György-hegyen, a Gulácson és a Tóti-hegyen is!

További információ:
Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület | www.badacsony.com

Tavaszi ízkavalkád és családi gasztrokaland Fonyódon

A II. Fonyódi Kulinária gasztronómiai családi rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítson mindazoknak az érdeklődőknek, baráti társaságoknak és akik szívesen találkoznak egymással, hogy beszélgetés közben közös kulináris élményeket tapasztaljanak meg.
A helyi és környékbeli éttermek újdonságokkal, hagyományos ételek újragondolásával, gasztronómiai különlegességekkel készülnek. Igazi ízkavalkád és meglepetés várja az érdeklődőket.
Az I. Fonyódi Kulinária alkalmával a Konyhám, Bárka és a Cool Café étlapjain „gasztrocsemegék” szerepeltek. Az idei évben is hasonló kínálattal készülnek a helyi és környékbeli konyhák, akik alapanyagként a helyi termelők termékeit használják, a séfek innovációinak köszönhetően újszerű, húsvéti street food fogásokkal rukkolnak elő.
A baráti beszélgetéseknek a borudvar ad helyet, a gyermekeknek a játszóház és a húsvéti állatsimogató biztosít tartalmas kikapcsolódást. A II. Fonyódi Kulinária igazi gasztronómiai családi program az igényes és kellemes kikapcsolódásra vágyóknak.

Időpont: 2019. április 21.
További információ:
Tourinform Fonyód | www.fonyod.hu

Kalandos túra a húsvéti nyuszi nyomában

A Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület 2019. május 18-án immár ötödik alkalommal rendezi meg a Nezdei Kézfogó teljesítménytúrát, amely abból az ötletből indult ki, hogy a Balatonföldvári turisztikai régióba látogatók ne csak a közvetlen vízpartot ismerjék meg, hanem a Balatontól pár kilométerrel távolabbi rejtett természeti kincseket is.
A túra számos látnivalót érint ezen a szelíd dombokkal, sűrű erdőkkel tarkított gyönyörű tájon. A túra névadója a gyógyító erejéről híres Nezdepuszta. A helyi legenda szerint Koppány vezért valójában nem is négyelték föl, hanem az elesett somogyi herceget valahol a Nezde-hegyen helyezték örök nyugalomra, s lelke ma is itt „bolyong”. Ennek emlékére szoborparkot hoztak létre, ahol a túrázók Koppány vezér szobrának kezét megérintve, erőt kapnak a túra utolsó szakaszához.
Aki nekivág a teljesítménytúrának, a májusi somogyi erdők mellett megcsodálhatja a XIV. századi Fejérkő várát, az Alman-tetőt vagy a Kőröshegyi Völgyhidat. A rövidebb, 13 km-es távot bátran ajánljuk kevésbé gyakorlott vagy gyermekkel érkező túrázóknak is!
A távok pedig akár négylábú kedvencekkel is teljesíthetőek. A célban természetesen a kutyák is megkapják jól megérdemelt jutalmukat.

2019. április 19-én újra megrendezzük húsvéti szabadtéri játékunkat, a Nyuszikaland-túrát, amelyre minden kalandra vágyó gyerkőcöt és családot szeretettel hívunk és várunk.
Ha szeretsz a szabadban sétálni és a vidám fejtörőket is kedveled, akkor mindenképp tarts velünk ezen a délutánon, eredjünk együtt a Húsvéti Nyuszi nyomába!
Gondoltunk a kisebb és nagyobb gyerekekre is, így a sétát két eltérő hosszúságú távon járhatjátok be. A résztvevőket menetlevél segíti majd a tájékozódásban, a célnál pedig mindenki átveheti a Nyuszi ajándékát.

További információ:
Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület | www.balatonfoldvar.info.hu