Piknik nélkül nincs tavasz!

Piknik nélkül nincs tavasz!

250 views
0

Ha feltöltöttük a kamrapolcot és körülnéztünk a piacokon, akkor jöhet az igazi pihenés! A megszerzett finomságokat bárhol jólesik elfogyasztani, de a tavaszi napsugarak és a friss levegő teszi teljessé az élményt! Készítsük elő a kockás plédet, a kosarat pakoljuk meg friss harapnivalóval, esetleg egy jó könyvvel, és irány…

Balatonszárszó – Tóparti park és Zenepavilon
Az üdülőtelepülés egyik legszebb parkja közvetlenül a Balatoni Bringakörút mellett, a parton található. Csodaszép, fákkal és virágokkal tarkított területe tökéletes helyszíne lehet egy családi pikniknek!

Balatonakali – Templomok tere

Balatonakali – Templomok tere
Aki levendulabokrok és balatoni panoráma látványában gyönyörködve szeretné elkölteni az elkészített elemózsiát, annak jó szívvel ajánljuk az akali templomok alatt megbújó zöld teret.

Fonyód – Várhegyi széplátó
Az egykori földvár maradványaira épült kilátó erdei sétaúton közelíthető meg. Az erdőben kijelölt tűzrakó helyek találhatók, és Bélatelep alapítójának, Dr. Szaplonczay Manónak az emlékhelye is megtekinthető.

Kornyi-tó – Emberi komédia szoborcsoport
Az acélból és mészkőből készült szoborcsoport a Theodora-tanösvényen útra kelve közelíthető meg. Veszprémi Imre szobrai különleges hangulatot kölcsönöznek a tájnak.

Tátorján tanösvény – Balatonkenese

Balatonkenese – Soós hegy
A hegytetőről csodálatos panorámában gyönyörködhetünk. Nem messze a Soós emlékműtől, késő tavasszal virágzik hazánk egyik növényritkasága, az apró felhőkre emlékeztető,  fehér virágú tátorján.

+1 tipp borús és esős napokra (is)
Hűvösebb napokon keress fel egy helyi éttermet, segít a választásban Gasztro&Bor menüpontunk!

A szerzőről