Online programajánló  – január 18-24.

Online programajánló – január 18-24.

73 views
0

Található itt olasz főzőiskola lasagna készítéssel, Operaház premier, MÜPA live koncert, moziklub, de még kocsma kvízen is részt vehetünk!
Az utálatos koronavírus járvány egyik legutálatosabb folyománya, hogy a kulturális programok szinte mindegyike eltűnt az életünkből, mint olyan. Mivel se múzeumok, se színházak, mozik, koncertek, éttermek nincsenek, közösségi életünk gyakorlatilag megszűnt, a Balaton térségére programot ajánlani is nehéz. Amely elfoglaltságot találni lehet a túrázás, kirándulás mellett, mind online. Ami nem biztos, hogy olyan nagy baj, sőt, érdemes vetni rájuk egy pillantást.
Mi úgy gondoltuk, hogy azzal egyidejűleg, hogy egyik program sem balatoni, tulajdonképpen mindegyik balatoni, hiszen az ország bármelyik pontján részt vehetünk rajta. A programok többsége ingyenes, de van, amihez jegyet kell váltani. Jó szemezgetést!

Programajánlónk a január 18-i hétre:

 

Élőben Japánból: Tények és tévhitek
jan. 19. kedd – 12h
Nagyon sok legenda és tévhit kering Japánról. Ezeknek a feltételezéseknek nagy része azonban pontatlannak bizonyul. Valóban minden sarkon van sushi? Minden kimonós nő gésa?
Külföldieknek valóban nem illik kimonót viselni?
Tényleg nem mondanak nemet a japánok?
Valóban nincs fűtés a házakban?
Díj: ingyenes
Esemény linkje: https://fb.me/e/129zmorZ0


ONLINE BOLDOGSÁGFEJLESZTŐ TRÉNING
jan. 20 – márc. 3.  4 alkalom (szerda) 17-19h
A 8 órás tréninget 4×2 órában vezeti: Barabás Mónika, pszichológus, mese és művészet terapeuta
Díj: ingyenes
Esemény linkje: https://fb.me/e/duaFux3vA

ION  – Sinka Péter kiállítása
jan. 20. szerda 17h-18h
Sinka Péter kiváló, fiatal grafikusművész, aki 2019-ben a Szoboszlai Galéria díját vehette át a Szolnoki Képzőművész Társaság nagy kiállításán, a Magyar Képzőművészet szolnoki ünnepén.
Díj: ingyenes
Esemény linkje: https://fb.me/e/17qBFfqnQ


Nirvana Acoustic Tribute – OMC live session

jan. 20. szerda 19h
Lugosi Dani és Takács Vilkó pár éve indította útjára a Nirvana Acoustic duót, ahol a legendás album dalai mellett olyan tételeket is színpadra vittek a zenekar repertoárjából, amelyek hangulatukban teljes mértékben beleillenek az unplugged koncepciójába, azonban a duó mellett hangos, zúzós és a nagyzenekaros felállás is már többször bizonyított.
Az újév kezdetét megünnepelvén nagyzenekari akusztikus felállással, az eredeti hangszereléssel megegyezően áll színpadra a csapat az OMC élő streamjében.
Díj: ingyenes
Esemény linkje: https://fb.me/e/WkD2IBy7

FAB Ensemble – Kokas, Kelemen, Baráti, Fenyő, Rysanov, Balog
jan. 20. szerda 19.30
Műsor:
Dvořák: Esz-dúr vonósötös, op. 97
Baráti Kristóf, Jonian Ilias Kadesha (hegedű); Kelemen Barnabás, Maxim Rysanov (brácsa); Fenyő László (cselló)
Brahms: g-moll zongoranégyes, op. 25
Kelemen Barnabás (hegedű); Kokas Katalin (brácsa);
Fenyő László (cselló); Balog József (zongora)
A szünetben Mácsai Pál beszélget Mácsai Jánossal
Közvetítés a Zeneakadémia Online Koncertterméből
https://zeneakademia.hu/online_kozvetites
Díj: ingyenes
Esemény linkje: https://fb.me/e/LCrC9dd9
Müpa Home LIVE – Olivier Latry, a párizsi Notre-Dame orgonistája
jan. 20. 19.30
Olivier Latry korunk egyik leghíresebb és legsikeresebb orgonistája, a párizsi Conservatoire tanára, jeles hangszerjátékos, elismert rögtönző és sikeres zeneszerző.
Az előadást élőben közvetítjük!
Bár a jelenlegi rendkívüli helyzetben sajnos nem találkozhatunk a Müpában, így is szeretnénk felemelő élményekkel szebbé tenni ezeket a napokat. Ezért a közönség nélkül zajló előadást élőben közvetítjük honlapunkon (https://bit.ly/3pILWfk) és YouTube-csatornánkon (https://bit.ly/2UKrBIk).
Díj: ingyenes
Esemény linkje: https://fb.me/e/Y1PYjD9o
Online szappankészítő workshop
jan. 21. csütörtök 17:30
Alkoss egyedi szappanokat, színezd, díszítsd kedvedre. Készítsd magadnak, szeretteidnek, vagy add ajándékba az élményt! Az online worskhop során a melt&pour (olvaszt és önt) szappankészítés technikáját sajátíthatod el. Megtanulhatsz színes és illatos, átlátszó szappanokat készíteni.
Díj: 6990,-/fő
Esemény linkje: https://fb.me/e/JZB9u5tl
Olaszul enni jó – Otthon, veletek  – ÉLŐ főzés  -Lasagne
jan. 21. csütörtök és jan. 22. péntek 18h
Január 21-én és 22-én Alessandro Manna és Gianni Annoni végre újra ÉLŐben főz Veletek, együtt. Ezúttal közkívánatra lasagnet készítenek.
Mit kell tennetek? Vásároljátok meg a főzéshez/sütéshez szükséges alapanyagokból álló csomagot (4 fő részére) a Gastronomia Pomo D’oro-tól.
Díj: 9990,- (alapanyagok)
Esemény linkje: https://fb.me/e/3GKBsMV1A
Keszthely-Fenékpuszta. Egy római erőd múltja, jelene, jövője
jan. 21. csütörtök 18:30
Göcseji Múzeum és Balatoni Múzeum eseménye. Dr. Heinrich-Tamáska Orsolya (GWZO) és Havasi Bálint (Göcseji Múzeum) előadása.
Díj: ingyenes
Esemény linkje: https://fb.me/e/18IG9FxW4
Folk-kocsmakvíz
jan. 21. csütörtök 19h
2021-ben is várjuk a játszani vágyó, 4 és 7 fő közötti baráti társaságok, csapatok jelentkezését a Hagyományok Háza Folk-kocsmakvízére! Aki komoly, tudományos, feszengő hangulatú versenyre számít, az csalódni fog, mert itt nem a lexikális tudásra, hanem kreativitásra és vidámságra lesz szükség! A kérdések valamilyen módon a Táncházmozgalomhoz, a népművészethez, népi mesterségekhez kapcsolódnak
Díj: ingyenes
Esemény linkje: https://fb.me/e/TAuhm4J9

Örökké fogd a kezem!
jan. 21. csütörtök és jan. 22. péntek 20h

Az előadás a „Madách Színház élőben az Ön otthonában” sorozat része. Csak online megtekinthető az előadások időpontjában.

Madách Dekameron – Kerüljön közelebb az irodalomhoz!

20.00 órától az online térben Nyáry Krisztián irodalomtörténész lesz a vendégünk, aki Csehov és a szerelem címmel mesél Csehovról, Olga Knyipperről és az őket körülölelő irodalmi, művészi korszakról.

Az Örökké fogd a kezem online előadása 20.35 órakor kezdődik.

Díj: jegyek kaphatók – madachszinhaz.hu/szindarab/orokke-fogd-a-kezem-szinpadon

Esemény linkje: https://fb.me/e/14tKGLjvt

Müpa Home LIVE – Lázár tesók: Hullámtörés
jan. 21. csütörtök 20h
Az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek zenekarokból ismert testvérpár duója 1992-ben alakult, amikor Domokos után három évvel Ágoston is világra jött. Akkor még nem sejtették, hogy később Lázár tesók néven fognak együtt színpadra állni. Melankolikus, akusztikus, minimál hangszerelésű dalaikból 2020 őszén Hullámtörés címmel jelenik meg első nagylemezük.
Díj: ingyenes
Esemény linkje: https://fb.me/e/tyBNnU6Y
Makovics Dénes Sextet
jan. 21. csütörtök 20h
A felállás hangzása hagyományokra épül, de stílusa kacérkodik a pop és a klasszikus zenével is, különös hangsúlyt fektetve a ritmusszekció és a szólisták közötti összhangra. A műsorban saját szerzemények és örökzöldek hallhatók.
Díj: ingyenes (opcionálisan támogatható)
Esemény linkje: https://fb.me/e/16ld7RSm1
MATYI ÉS BARÁTAI
jan. 22. péntek 17h
Bábos ismeretterjesztő videósorozat óvodásoknak és kisiskolásoknak. Matyi rendkívül szerencsés fickó, mert sok barátja van. Ez azért jó, mert így sohasem unatkozik: mindenki mesél neki valami érdekeset, amiről lehet, hogy még sohasem hallott. Sőt, ha Matyi sehogy sem találja a megoldást, a barátai rögtön előállnak egy remek ötlettel és segítenek túllendülni a hétköznapi akadályokon.
Díj: ingyenes
Esemény linkje: https://fb.me/e/F9KDLmwv
Molnár Tamás – OMC Live Session
jan. 22. péntek 19h
Molnár Tamás egy rendhagyó akusztikus streamkoncerttel indítja az évet. A frontember leporol néhány régi Anti Fitness Club-klasszikust, de a legújabb JETLAG-slágereket sem hagyja otthon! Ezeken kívül pedig olyan dalokat is hallhatunk, amiket más előadóknak írt, így az eredeti, szerzői előadásban kizárólag saját estjein találkozhatunk velük.
Díj: ingyenes
Esemény linkje: https://fb.me/e/12s9Ag2bY
Tünet Együttes: A tünetegyüttes – E-trafó
jan. 22. péntek 20h
Nem közvetítünk színházi térben létező előadásokat. Olyan produkciókat mutatunk be, amelyek kifejezetten online médiumra születtek, vagy ott alakulnak újra. Azért és azzal a tudattal készültek, hogy a néző egy képernyő előtt ül. Visszanézni pedig nem lehet, csak akkor történik, amikor van: élő.
Díj: ingyenes
Esemény linkje: https://fb.me/e/38fZJDCOI
Régi magyar filmritkaságok – Égigérő fű
jan. 23. szombat 10h
A Magyar Kultúra Online Hete a KMO-ban
2021. január 23-án, a Magyar Kultúra Online Hete programsorozatunk keretében régi magyar filmritkaságokat tekinthetnek meg weboldalunkon.
Díj: ingyenes
Esemény linkje: https://fb.me/e/1ZmUbG6IW
A jó sushi titka
jan. 23. szombat 11h
Merülj el a sushi készítés megnyugtató rituáléjában.Felkészültél, hogy végre valóban megtanulj igazán jó sushit készíteni? Már nem akarsz próbálkozni, nem akarsz csalódni, nem akarsz több alapanyagot azért megvenni,hogy aztán kidobd? Várlak Téged a következő sushi készítő tanfolyamon!
Díj: jegyek kaphatók
Esemény linkje: https://fb.me/e/DRYKZucv
Régi magyar filmritkaságok – Szép lányok, ne sírjatok!
jan. 23. szombat 16h
A Magyar Kultúra Online Hete a KMO-ban
2021. január 23-án, a Magyar Kultúra Online Hete programsorozatunk keretében régi magyar filmritkaságokat tekinthetnek meg weboldalunkon.
Díj: ingyenes
Esemény linkje: https://fb.me/e/3annkTIOW
Középkori fegyverzet és harcmodor bemutató
jan. 23. szombat 17:30
A bemutatóval szeretnénk benneteket visszaröpíteni a lovagok korába. Megismerhetitek a lovagrend múltját és annak szerepét a középkorban. Reneszánsz lakomáinkon vendégeink százai nézték végig a középkori pajzsos közelharcokat, íjászatot és a fegyverek bemutatását.
Díj: ingyenes
Esemény linkje: https://fb.me/e/1S0H3xCwP
Mozart: Szöktetés a szerájból
jan. 23. szombat 19h
Wolfgang Amadeus Mozart Szöktetés a szerájból című operájának premierje online az Opera Otthonra szervezésében élőben az Operaházból.
Díj: jegyek kaphatók – online-operaotthonra.jegy.hu
Esemény linkje: https://fb.me/e/ZGGiPy6U
Studio11 Evenings: Studio11
jan. 23. szombat 20h
A Studio11 zenekar története a közszolgálati rádió égisze alatt Zsoldos Imre és Dobsa Sándor vezetésével indult 1963-ban. Zenekarunk évtizedeken keresztül meghatározó részese volt a magyar könnyűzene fejlődésének, fontos dalok, produkciók megszületésének közreműködője.
Díj: jegyek kaphatók – online-bjc.jegy.hu
Esemény linkje: https://fb.me/e/1WfPOJISn
A szerzőről