Online programajánló feb. 1-7.

Online programajánló feb. 1-7.

26 views
0

Koltai Róbert életében először és utoljára adja elő a Fehér nyuszi, vörös nyuszi című darabot, Ónodi Eszterrel és Varga Líviusszal a szerelemről beszélgetnek, régi pulcsiból egyujjas kesztyűt készíthetsz és megtanulhatsz tarta süteményt is készíteni!

Az utálatos koronavírus járvány egyik legutálatosabb folyománya, hogy a kulturális programok szinte mindegyike eltűnt az életünkből, mint olyan. Mivel se múzeumok, se színházak, mozik, koncertek, éttermek nincsenek, közösségi életünk gyakorlatilag megszűnt, a Balaton térségére programot ajánlani is nehéz. Amely elfoglaltságot találni lehet a túrázás, kirándulás mellett, mind online. Ami nem biztos, hogy olyan nagy baj, sőt, érdemes vetni rájuk egy pillantást.
Mi úgy gondoltuk, hogy azzal egyidejűleg, hogy egyik program sem balatoni, tulajdonképpen mindegyik balatoni, hiszen az ország bármelyik pontján részt vehetünk rajta. A programok többsége ingyenes, de van, amihez jegyet kell váltani. Jó szemezgetést!

 

 

Feb. 1. 19h
Lemezjátszó Classic -Kaláka – Kaláka w. Gryllus Dániel
Könnyűzenei örökségünk a 90′-es évekig bezárólag, a legkultikusabb albumokkal, ez a LEMEZJÁTSZÓ CLASSIC. Beszélgetés, és zenehalgatás bakelitről a legnevesebb dalszerző-előadókkal, akik nélkül ma nem lenne az a popkultúra, ami.
Díj: ingyenes
https://fb.me/e/yoQ6edAA

 

 

Feb. 1. 19:30
Szövegek találkozása – Lola Gruber és Tóth Krisztina
2020 végén, az Hors les murs Stendhal program keretében Lola Gruber bejárja Közép-Európát, hogy megírja harmadik regényét, amelynek egy része Budapesten játszódik. Itt találkozik Tóth Krisztina író-költővel, aki műveivel számos irodalmi díjat nyert, köztük a József Attila-díjat. A felolvasást a Francia Intézet Facebook-oldalán követhetik.
Díj: ingyenes
https://fb.me/e/25W5wIRMy

 

Feb. 2. 12h
Kiotó titkosabb helyszínei
Kiotó minden évben rengeteg turisát vonz. Japán egykori fővárosa 1200 éves történlemével az egyik leglátogatotabb Japán város. 2019-ben havonta több, mint 4 millió turista kereste fel a várost (február hónapban csupán 3,7 millió). Kiotóban nagyon sok látnivaló van, több világörökségi helyszínnel rendelkezik, ahol minden évben rengeteg turista fordul meg.
Díj: ingyenes

 

Feb. 4. 20.15.
Fehér nyuszi, vörös nyuszi – élő színházi közvetítés – előadja életében először és utoljára: Koltai Róbert

Az iráni szerző, Nassim Soleimanpour nemzetközi sikert aratott különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a darabot, amely kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom. Ezúttal online, csak élőben és egyenesben.
Előadja online, életében először és utoljára: Koltai Róbert
Jegyek kaphatók.
Feb. 5. 16h
Tarte kurzus – 3 órás
A kurzus folyamán elkészítjük a tarte kosárka tésztáját,és megtanuljuk a kosárka formázásának technikáját. Megismerkedhettek az alábbi töltelékek receptúrájával, majd az itt elkészült krémekkel betöltjük a tarte-okat.
Díj: ingyenes
Feb. 5. 16h
Régi pulcsiból kesztyű varró workshop az újrahasznosítás jegyében
Varrj velünk egyujjas kesztyűt egy régi pulóverből!
Tudtad, hogy február 5-én ünneplik a Nemzetközi Vastag Pulcsis napot?
Díj: jegy kapható.
Feb. 5. 18h
Van Gogh: Mandulavirágzás interaktív élményfestés
Lépj a legnagyobb művészek nyomdokaiba és fesd meg híres képek reprodukcióját!
A mandulavirágzás Saint-Rémy-i szanatóriumban készült, ugyanis itt érte a hír 1890 elején, hogy szeretett öccsének fia született. Az új élet ünnepléseként neki festette a Mandulavirágzás című képét. Van Gogh ezt írta erről anyjának: “Máris elkezdtem festeni egy képet, amit majd a hálószobába függesztünk fel: egy mandulafa ága, fehér virágokkal, háttérben a kék éggel”.
Díj: ingyenes.
Feb. 6. 7:25
TÚRA: NAGYMAROS – KÓSPALLAG/KISINÓCI TH
Folytatódik a közösségi túrázás és az OKT, ezért, ha továbbra is van kedved, időd – vagy most jött meg igazán hozzá a kedved -, akkor várlak sok szeretettel következő gyalogtúrámra.
Díj: ingyenes.
Feb. 6. 16h
Sodródni vagy élni: a szerelem pszichológiája
???????????-?????́?????́?
16:00 – 17:15 – A szerelem pszichológiája
Beszélgetőpartnerek: Livius (Quimby), Ónodi Eszter, Dr. Karner Orsolya
Feb. 6. 19h
Best of BMC – Vivaldi
Az elmúlt évek legsikeresebb zeneszerzőportréi a BMC-ből, élő koncertközvetítésen
A házigazda: Eckhardt Gábor, a programot pedig ezúttal Ön állíthatja össze!
Online felületeinken lehetőséget nyújtunk, hogy a közönség tagjai is befolyásolhassák a koncertek műsorát.
Díj: ingyenes
Feb. 7. 18h
Sárkányszív – Jótékonysági Gála
Február 7-én A Sárkányszív c. történelmi és családi musicalből láthattok jeleneteket, kulcsfontosságú dalokat, csak itt online formában.
Díj: támogatói jegyek kaphatók.
A szerzőről