Önkéntesek festették újjá a Csolnoky Ferenc Kórház folyosóit Veszprémben

Önkéntesek festették újjá a Csolnoky Ferenc Kórház folyosóit Veszprémben

75 views
0

A PPG Trilak átadta Colorful Communities® projektjét, mely során a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház belső falait festették ki. A teljes projektben több mint 30 önkéntes is részt vett, akik egy vidámparki jelenetet elevenítettek meg a kórház egyik forgalmas váróterében. 

Mindig a legjobb olyan történésekről beszámolni, ahol jószívű, tettre kész emberek saját szabadidejüket feláldozva valami jót tesznek. Ezúttal a PPG Trilaknak és annak a 30 önkéntesnek jár a taps, akik miatt ezúttal nem egyhangú fehér, hanem élettel teli falak között járhatnak a kórház betegei és dolgozói.

A többek között közel 5000 négyzetméteres falfelületet is érintő beruházás teljes költsége 14,7 millió forint volt, amihez a szakemberek közel 1500 liter festéket használtak fel, beleértve a Héra® Clean&Style mosható, dörzsálló és fertőtleníthető beltéri színes falfestéket is, amely egészségügyi intézményekben is alkalmazható, hiszen összetétele tökéletesen megfelel a kórházi előírásoknak. A szakemberek Lovász Viktória designer segítségével a PPG Voice of Color palettájáról választották ki a színeket a kórház négy épületrészéhez, olvashatjuk a cég közleményében. Ahogy Viktória is elmondta, a színeknek óriási hatása van az érzelmeinkre és a fizikai közérzetünkre, amely tényezőt nem lehet figyelmen kívül hagyni az egészségügyben. 

A szakemberek a legnagyobb forgalmat lebonyolító folyósók és közösségi terek (Központi Betegfelvételi Iroda, főbejárat, liftek előterei) falainak adtak új életet, az önkéntesekből álló csapat pedig egyetlen nap alatt egy fantázia vidámparkot ábrázoló jelenetsort festett fel az intézmény Gyermekgyógyászati Centruma mellett található közösségi falra. Az anyagi támogatás az új betegirányító táblák fedezetéül is szolgált.

Dr. Töreki-Vörös Ibolya a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója szerint a falfestmény üde színfolt, a derűt és életörömöt ábrázoló kép elnyerte betegeik és munkatársaik tetszését is. A főigazgató köszönetét fejezte ki a betegtájékoztató, betegirányító táblák elhelyezéséért, melyek segítségével pácienseik könnyebben eligazodhatnak az intézményen belül.

A PPG már számos közösségi projektet támogatott Magyarországon. Hozzájárult a Jahn Ferenc Kórház szülészeti osztályának felújításához 2016-ban és az Országos Mentőszolgálat Markó utcai központjának személyzeti helyiségének felújításához 2017-ben. A következő évben a PPG önkéntesei segítettek a miskolci Autista Alapítvány étkezőjének újrafestésében. 2019-ben pedig a Nemzetközi Pető Intézet Villányi úti campusának közösségi épületeit festették újra az intézményben élő diákok által kiválasztott képekkel.

Ezek után – ha nem is szívesen – de boldogabban töltheti az ember a kórház négy fala közt a napokat.

Ha tud hasonló kezdeményezésről a Balaton akár tágabb környékén, írja meg nekünk a [email protected] címre!

 

A szerzőről