Körbefutják a Balatont a hétvégén

Körbefutják a Balatont a hétvégén

66 views
0

A hétvégén rendezik a Balaton egyik legfontosabb sporteseményét, a XVI. NN Ultrabalaton futóversenyt.  A péntektől vasárnapig tartó programon idén rekordszámú induló, 17 ezer fő vesz részt. A tó megkerülését lehet egyéniben vagy csapatként teljesíteni (2-13 fő), a táv 211 km. A verseny központja Balatonfüreden lesz, az Annagora Aquaparkban, ahol több mint 500 fős parkolóval várnak minden résztvevőt.

Az Ultrabalaton pályacsúcsát Csécsei Zoltán tartja 17 óra 54 perccel. Több ultrafutó készül a rekord megdöntésére, így rajthoz áll Bódis Tamás Spartathlon-győztes, Drexler Gábor, az Ultra Tisza-tó 130 aranyérmese és Erős Tibor 100 kilométeres országos bajnok is, olvashatjuk a Telex.hu-n.

Fotó: Az NN Ultrabalaton videójából

Néhány érdekesség a versenyről:

  • minőségi márkás MIZUNO futópóló található a rajtcsomagban
  • A befutók egyedi érmet kapnak – mindenki olyan szalaggal, amilyen számban teljesített
  • Az egyéni teljesítők érmeire arcképüket gravírozzák, őket névre szóló szalaggal várják a célban
  • A verseny előtti napon tésztapartival várják a résztvevőket
  • a versenyzők átfutnak a Varga Pincészet pincesorán
  • Európa legzöldebb futó eseményén nincs papírra nyomtatott műsorfüzet, szórólap,  nem lesz műanyag tányér a tésztapartin, és  egyszer használatos műanyag pohár sem
  • A mezőny által az útvonalon szelektíven leadott szemetet válogatva adják le újrahasznosításra, és az ebből bejövő összegből egy környezetbarát célt támogat a szervező cég

Az időjárás is úgy tűnik kedvez a versenynek: szombaton és vasárnap is 19-20 fok várható, részben napos kellemes napnak nézünk elébe.

Az UB erősen érzelmekre ható kisfilmjével kaphatunk képet a verseny elképesztő hangulatáról.

A szerzőről