Nyári Kamrapolc – Helyi ízek, önálló stílusjegyek, kizárólag helyi termelőktől

Nyári Kamrapolc – Helyi ízek, önálló stílusjegyek, kizárólag helyi termelőktől

87 views
0

Kamrapolc rovatunk az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület közreműködésével valósul meg!

Csicsó kerámia
8272 Balatoncsicsó, Fő u. 16. | 70/314-0270 | [email protected]| www.csicsogaleria.com
Schmidt Ferenc – Csicsó – kerámiái a munkája iránti feltétlen szeretetét, fanatikusságát, és lendületes újítási kedvét tükrözik. Saját bevallása szerint az ősi anyagban rejlő lehetőségek inspirálják az újabb és újabb formák, színek kialakítására, játékos keresésére. Így alkotja meg csodálatos munkáit. Kezei közt a más számára jelentéktelen, kidobásra ítélt palából, patakparti homokból, harmonikus föld színek lesznek, a megmunkált agyag pedig használati tárggyá, kaspóvá edénnyé, aromakővé, virággá vagy éppen vasfüles edénnyé szelídül.

Csicsó kerámia

EKKA design
8452 Halimba, Bányász u. 3. |30/646-7832 |[email protected]| www.ekkadesign.hu
Szilvia termékeit teljes odaadással, kézzel készíti. Gyönyörű alkotásai magas minőséget és odafigyelést képviselnek, melyek között mindegyik korosztály megtalálhatja a neki megfelelőt. Horgolt és kötött termékeit minőségi alapanyagokból, egyedi minták segítségével alkotja.

EKKA design

Gergely Borház
8272 Balatoncsicsó Szent Balázs hegy dűlő 0223/21. hrsz. | 30/266-7528 |[email protected] | www.gergelyborhaz.hu
A Gergely Borház a Szabó család borászata, ahol a borászkodás szeretete és tisztelete szépapáról, nagyapára, apáról fiúra (és leányra is) száll. Biogazdálkodást folytatnak több mint 25 Ha-nyi területen. A Gergely Borház borkóstolóival és téliesített szálláshelyeivel is egész évben várja vendégeit előzetes bejelentkezés alapján. Termékeik: Olaszrizling, Juhfark, Cserszegi fűszeres, Szürkebarát, Rizlingszilváni, Furmint, Muskotály, Chardonnay, Zweigelt, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon Rosé és szőlőlé.

Gergely Borház

Sebestyén József – Bokréta termékcsalád
Gógánfa, Tihany u. 4. | Reicz Szilvia 30/489-5709 | [email protected]
Sebestyén József és felesége saját magyar tarka teheneiktől származó teljes tejből készíti fenséges termékeiket. Különleges ízesítésű friss sajtjaik mellett füstölt és érlelt illetve parenyica sajtokat is készítenek, de a termékpalettájukon különféle joghurtok, túró, vaj és tejföl is szerepelnek. Szívből ajánljuk mindenféle tartósítószer és adalékanyag mentes egészséges termékeiket.

Sebestyén József – Bokréta termékcsalád

ZSUSSKA
8273 Monoszló, Templom utca 13. | 30/226-4588 | [email protected] | www.zsusska.hu
Lang Zsuzsanna kézműves lekvárokat, szörpöket, befőtteket készít Zsusska márkanévvel. Termékei nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagot, színezéket, aromákat. Hagyományos eljárással készít mindent, tartósítószer mentesen.

ZSUSSKA

Bővebben az Éltető Balaton-felvidékért Egyesületről:

8330 Sümeg, Váralja u. 6. – 87/350-111 – [email protected] – www.eltetobalatonfelvidek.hu

Mi itt élünk a Balaton-felvidéken. „De jó nektek!” – szokták erre mondani a Balatont szerető emberek. „Jó bizony!” – gondoljuk és mondjuk mi erre. Szeretjük a nyarakat, amikor rengeteg ember van itt, szeretjük a telet, amikor szinte „magunk vagyunk”.

Igazán szeretjük a hozzánk mindig korábban érkező tavaszt és a nálunk mindig tovább maradó őszt. Azt is bevalljuk mindig őszintén, hogy nekünk – azért – mindez mást jelent. Nem többet vagy kevesebbet: mást. Mi itt születtünk, itt tanultunk, itt alapítottunk családot és itt is maradtunk.

Olyanok is vannak köztünk sokan, akik ezért vagy azért, egyszer csak ideköltöztek és másnaptól ugyanazt érzik, mint mi: itthon vagyunk. Mi, itt vagyunk itthon, nekünk ez a hazánk. Sokat kaptunk, kapunk nap, mint nap a Balaton-felvidéktől és ezért elhatároztuk, hogy sokat is akarunk adni neki: ezért hoztuk létre az Éltető Balaton-felvidékért Egyesületet.