Múzeumok Őszi Fesztiválja a Balatoni Múzeumban

Múzeumok Őszi Fesztiválja a Balatoni Múzeumban

20 views
0

Október 2. és november 13. között tart a Múzeumok Őszi Fesztiválja, amelynek keretén belül a Balatoni Múzeum több érdekes programot kínál a Balatont nem csak nyáron látogatók, no meg az ott lakók számára. Az idei fesztivál mottója, Ezt mind fenntartjuk! a fenntarthatóságra utal, november közepéig országszerte több mint 500 programmal várja a látogatókat.

A keszthelyi Balatoni Múzeum is aktívan kiveszi a részét a fesztiválból, az Őszi családi nap keretein belül otthoni dekorációt lehetett készíteni az őszhöz kapcsolódóan, főleg termésekből, de az alapanyagok közt üveg is szerepelt.

Október 29-én szombaton Mesterségek Napja címmel mesteremberekkel, mesterségekkel ismerkedhet felnőtt, gyerek egyaránt. Megismerhetik szakmájukat és ki is próbálhatják azt. Csipkeverés, korongozás, réteskészítés és még több kézművesség vár mindenkit a múzeum területén.

A másik program, amire még lehet készülni, egy áthelyezett esemény október 22-éről, ez november 5-én lesz, címe Történelmi-irodalmi séta, védett természeti értékekkel és a fittséghez kapcsolódóan egy gyalogtúrára csalja el az érdeklődőket. A múzeum leírása szerint a túra útvonala két helyszínt kapcsol össze: a Szent Miklós-temetőt és a szendreytelepi Szendrey Júlia-emlékházat. Először Haász Gabriella, a Balatoni Múzeum történésze vezetésével felkereshetik a temető különleges síremlékeit – köztük a Nemzeti Sírkert objektumait –, amelyek a híres keszthelyiek életével és a várostörténet eseményeivel ismertetik meg a résztvevőket.
A gesztenyefás Festetics útról letérve Szendrey Júlia szülőházához érkeznek meg. A benne levő kiállítást dr. Lukács Gábor, a MATE Georgikon Campus docense mutatja be.

A programokról részletesebben a múzeum honlapján kapható bővebb tájékoztatás.

 

A szerzőről