Lencse- és Hurkafesztivál újra Nemesvámoson

Lencse- és Hurkafesztivál újra Nemesvámoson

88 views
0

Ha ennének egy jót, tartsanak ki szombatig és látogassanak el Nemesvámosra, ahol a Haribo gyár mellett a Lencse- és Hurkafesztivál is méltán híres. 

Ha ismerik a Gyurkáról szóló népmesét, akit azzal csúfoltak, hogy „Gyurka, kell-e hurka?”, minden bizonnyal rögtön az jut önöknek is az eszébe az alábbi eseményről. Az, hogy kilencedszer rendezik meg a Lencse- és hurkafesztivált Nemesvámoson azt jelenti, hogy jó dolog és sok embert érdekel. Idén február 12-én szombaton lesz a versennyel, kóstolóval egybekötött esemény, amelyre 22 csapat nevezett már, írja a veol.hu. 

A csapatok sorában lesz sok visszatérő. 2022-ben is főznek majd a sólyiak, a Pannon Egyetem csapata, motoros klubok képviselői, a Veszprémi Jeruzsálemhegyi Baráti Kör tagjai, de eljönnek 15-en a polgármesterek is, és a testvértelepülésről, Tusnádról is érkeznek főzni.

Eközben a Vásártéren termelői és kézműves vásár lesz, mely az eseménnyel együtt 10.30 órakor nyit. Lesz Mézengúzok gyermekkoncert, főzőműsor, néptánc és Lencseszemek Asszonykör is, majd az eredményhirdetés után operettműsor és Retro Duo koncert.

A korábbiakhoz képest újdonság a kóstolás, amely a látogatók visszajelzése alapján került napirendre. Szerintünk ez egy mindenképpen jó alkalom arra, hogy jól lakjon az ember és tartalmas kikapcsolódáson vegyen részt. Csak el ne rontsk a gyomrukat, arra figylejenek.

Végül pedig olvassák el a Gyurkáról szóló mese végét, ha kedvük tartja, épp idepasszol: „Minden mészárost meghítak az országbó, ették a sok hurkát. Gyurka ette a legtöbbet, hogy csudájára jártak. Ahogy vége lett a lakodalomnak, eszibe jutott az édesapja meg a nyóc testvére. Kilenc szekér hurkát kűdetett nekik, hogy ne csúfolhassák többet: „Gyurka, kell-e neked hurka?” „

Kiemelt kép: nemesvamos.hu

A szerzőről