Kutyamelegben irány Keszthely!

Kutyamelegben irány Keszthely!

92 views
0

Új kutyás stranddal rukkol elő Keszthely. A kutyabarát.hu az első olyan szervezet, mely a hazai kutyabarát helyeket összefogja és népszerűsíti. 2017-ben elindították a Kutyabarát Balaton élménykalauzukat, mely a balatoni kutyás turizmusért jött létre. Figyelik és kutatják a lehetséges fürdőhelyeket és programokat a kutyás nyaralóknak, pihenőknek, lakóknak.

A szervezet eddig 2 helyszínt alakított ki kutyás fürdőhelyként a Balaton déli partján, ám most az északi parton is lehetőségük lesz a gazdiknak együtt lubickolni a Balatonban kedvenceikkel. A keszthelyi kutyás közösséggel és az önkormányzattal együttműködve szinte egyhangúan szavazták meg a fürdőhely létesítését a keszthelyi Déli szabadstrand területén.

Ezt a kevesek által ismert és látogatott szabadstrandot alakítják át kutyás stranddá, mely egyúttal közösségi térként funkcionál majd. Távolabb található az üdülő- és lakóövezettől, kellő nagyságú a partszakasza, így lesz hely a nagy pancsoláshoz. A 4000 m2 nagyságú terület kiváló elkülönített fürdőhely lesz a négylábúaknak és gazdáiknak, ahol zavartalanul csobbanhatnak, s szabadon rázhatják a szőrüket össze-vissza, úgy, hogy mást ezzel ne zavarjanak.

A kutyás strand többfunkciós, hiszen szabadtéri rendezvényekkel, kutyabemutatókkal, kutyajátszótérrel várja majd az érdeklődő közönséget.

A piknikkertben levásárolható a néhány százforintos belépőjegy. Itt főként vega és vegán ételeket kínálnak majd, négylábút ne is keressetek a menün, esetleg szárnyast vagy halat találhattok grillezve vagy tapas formájában. Nem zárják ki a klasszikus balatoni büfés ételeket sem, gondolnak a bringásokra is, hiszen a balatoni bringaút elhalad a strand mellet, így kerékpáros szervizzel és menüvel is készülnek. Az ételek alapanyagait a Balaton régió termékeivel színesítik, melyek közül a sajt és a bor elhagyhatatlan része a palettának. Nem maradnak éhen az ebek sem, kutyatápot és jutalomfalatokat is vásárolhatunk nekik a parton.

A Keszthelyi Kutyás Fürdőhely hivatalos megnyitójára 2020. május 23-án kerül sor, ekkor már reméljük az időjárás is megfelelő lesz az első közös csobbanásra. Ezen túl – a tervek szerint – a fürdőhely nyitva lesz a tavaszi és őszi hónapokban is egy-egy időszakra, és tematikus hétvégéket is rendeznének a napsütéses őszi hétvégéken. Borkóstolókat, kutyabemutatókat, csapatépítő programok sora van tervbe véve, bizonyítva azt, hogy kutyával együtt is lehet szabad az élet a Balatonon; nem csak nyáron, de ősszel, télen és tavasszal is.

Szerző: Kovács Fanni

A szerzőről