Friss kulturális és gasztronómiai programok a Hableányban

Friss kulturális és gasztronómiai programok a Hableányban

57 views
0

Ahogy a tavasz újra virágillattal tölti meg a levegőt, úgy színesíti egyre több program a Balaton partját. A Kultkikötő és a Hableány szervezésében vacsorával egybekötött kulturális esteket tartanak Badacsonyban. Az eseményeknek a Hableány ad helyszínt, mely nemrég többfunkciós térré alakult át: bisztró, borbár, borbolt, pincészet.

Március 28-án 18:00 órától Kepes András tart előadást

Kepes Andrással a csillagok nyomába indulunk. Kalandos, nemzetközi újságírói útjairól, a sztárok becserkészéséről, a színfalak mögötti világról mesél a vacsoratársaságnak. Ez alkalomból különleges menüsorral készül a Hableány: előételként juhtúró, kaviár, kelkáposzta; főételként kacsamell, édesburgonya, kumquat, cékla; desszertként pedig pisztácia, málna, vanília készül majd a látványkonyhában.

Április 4-5. Gasztrohegy/14. – Füstölgés!

A tavaszi balatoni Gasztrohegy utolsó hétvégéje. Az idő egy picit még hűvös, de a közelgő nyár gondolatától már elég meleg lesz a kinti sütéshez. Ezen a hétvégén ideje van egy kis füstölgésnek, hogy végleg elűzzük a hideget és finom, meleg ételekkel, hozzá illő borokkal várhassuk a nyarat.

Április 18-án 19:30-tól Iván Szandra és Jász András zenél és varázsol minket swing bárba

A bársonyosan búgó hangú, hangszerét érzékenyen megszólaltató Iván Szandra nemzetközileg elismert zongorista, énekesnő és zeneszerző. Hangjához, zongorajátékához és egyéniségéhez tökéletesen illeszkedik a füstös klubok hangulatát megidéző virtuóz, ugyanakkor letisztult szaxofonozást képviselő – a budapesti zenei élet sokoldalú, meghatározó egyénisége – Jász Andris játéka. Ezúttal előételnek bárány, fenyőmag, retek; főételnek császár, kecskesajt, káposzta, gersli; desszert gyanánt pedig kávé, fehércsokoládé, mogyoró lesz feltálalva a vacsoravendégeknek.

Szerző: Kovács Fanni

A szerzőről