Könyv Jelző

Könyv Jelző

61 views
0

Szerintünk nincs jobb, mint a Balatonból kijönni és beülni törölközőbe csavarva az árnyékba egy jó könyvvel. Egy jó balatoni könyvvel?! Az is lehetséges! A legjobb könyvek, hogy hangulatba kerülj a Balatonon! Neked ajánljuk.

Tóth Gábor Ákos: Balatoni futár, 21. század kiadó, 2021

Az író legújabb regénye mintegy közvetlenül a Millennium előtti évbe kalauzolja az olvasót. A magyar metropoliszból száműzött újságíró, Csengődi István a Balaton legfontosabb településén, Balatonfüreden próbál szerencsét. A Michelini-villa vendégeként és a Sturm családnak köszönhetően számtalan izgalmas történetet ismer meg a környékről, többek között Jókai Mór szerelmi életét, házasságának eseményeit és egyéb szívbéli kalandjait. Tóth Gábor Ákos napfényes, kalandos könyve igazi nyári kötet, mely könnyed és lenyűgöző olvasmány, és a könyvet lapozva óhatatlanul azon kapjuk magunkat, mennyi irodalomtörténeti, helytörténeti és kulturális érdekességet tanultunk.

Megvásárolom

Kiss Noémi: Balaton, Magvető kiadó, 2020

„Az NDK-val együtt tűnt el a Balaton. Az augusztusi vihar elfújta a strandunk forró lángosainak szagát. A felhők, akár tépett szélű, fehér papírszalvéták ültek a hullámzó víz fölött. Minden vad volt, és húsbavágóan mulandó.” Balaton-part, forró nyár, nyolcvanas évek. Egy kislányt a nagyapja úszni tanít. Mikor elhagyják a stéget, a nádas szélén egy hullát találnak. Ahogy Kiss Noémi többi erőteljes Balaton-novellájában, itt is a felfedezés izgalma és a szorongás felkavaró érzései keverednek. A szocializmus gazdagjainak és kisembereinek nyári világa mellett bepillanthatunk a legszegényebbek életébe, és átélhetővé válik a kor várakozó, feszült csendje… A Balaton a szabadságvágy könyve.

Megvásárolom

 

Zajácz D. Zoltán: Véres Balaton, General Press kiadó, 2021

A zánkai úttörőtáborból titokzatos körülmények között eltűnik a tizennégy éves Marion Morel, a Francia Kommunista Párt párizsi titkárának egyetlen gyermeke. Néhány nappal később pedig az úttörőváros strandján holtan találnak egy huszonegy éves tanárképző főiskolás lányt, aki a gyermekek kísérőjeként vett részt a hajókiránduláson. A nyomozással Adorján Máté hadnagyot bízzák meg, Lendvay Laura, a szomszédos vállalati üdülőben nyaraló orvostanhallgató segít neki. A mindvégig izgalmas, fordulatos történetben megelevenedik a Kádár-korszak Magyarországa, a hetvenes évek végének tipikus karaktereivel: párttitkárokkal, örökké elégedetlenkedő hivatalnokokkal, vadászgató, jachtot és szeretőket tartó, a nyugati életstílust majmoló nagyvállalati vezetőkkel.

Megvásárolom

 

A szerzőről