Kapolcsi-pünkösdi ajánló

Kapolcsi-pünkösdi ajánló

194 views
0

Hívogató pünkösdi eseményre invitáljuk a hagyományok iránt érdeklődő olvasóinkat. Pünkösdkor rendezik Kapolcson az első Falumalom Napot, mely nem egy érdekességet ígér.

Tudjuk, mit csinálsz május 24-én 10-16 óra között. A Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet és a Malmok Völgye turisztikai projekt Falumalom Napot rendez Kapolcson, ahol a látogatók látványőrlésen, kenyér és langallósütésen is részt vehetnek, írja a turizmus.com. Az első alkalommal megrendezendő kulturális esemény az egykori Szaller malom területén lesz, melyet Kapolcs újított fel részben önerőből, részben egy Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) turisztikai pályázatból.
A látogatók nem csak látványőrlésen és langalló sütésen vehetnek részt, de betekintést nyerhetnek egy malom működésébe. A nap keretében a Molnárház udvarán helyi és Veszprém megyei mesterek kézműves bemutatókat és foglalkozásokat tartanak, pl. szakajtó- és kosárfonás, bőrözés, kerámia készítés és malomjátékot is lehet csinálni. És ha ez még nem lenne elég vonzó, Szabó Csaba kapolcsi származású néptánc-pedagógus, a Népművészet Ifjú Mestere Zöldágazást mutat be növendékeivel. Ez a tavasz, a megújulás jelképe. Zöldág-járás néven is ismert, nyárhívogató táncos-énekes felvonulás.
A belépés ingyenes köszönhetően a Hungarikum Szövetségnek, a Csoóri Sándor Alapítványnak és a Nemzeti Együttműködési Alapnak.

 

A kiemelt kép a Magyar Fesztivál Szövetség képe.

 

A szerzőről