Kaland hegy a Balaton szomszédságában

Kaland hegy a Balaton szomszédságában

82 views
0

A Balatontól csupán fél órányira, az erdő mélyén található a Kaland Hegy Eplény, mely igazi kikapcsolódás minden korosztály számára. A sűrű, zöld lombos erdőben megbújó aktív pihenést nyújtó komplexum a téli síelési lehetőség mellett minden évszakban más aktív programot kínál a látogatóknak.
Az Eplényi Libegő körülbelül 20 perc alatt visz fel minket a hegytetőre, ahol kipróbálhatunk egy mezítlábas ösvényt. Az ösvényt különféle anyagok – mulcs, homok, föld, kő, murva, toboz – alkotják melyek természetesen masszírozzák talpunkat.

Ez aztán a természet közelsége!

A hegytetőn találhatjuk az Ámos-hegyi kilátót, ahonnan páratlan panoráma nyílik a Magas-Bakony zölden fodrozódó erdőkoronájára. Meglepetésként, tiszta időben még a Balaton is fel-felbukkan a látóhatáron. Aki túrázás vagy libegőzés közben megszomjazik, tovább élvezheti a kilátást egy könnyű ebéd vagy üdítő társaságában a Das Welt Auto Panorámabár szélvédett teraszán.
A völgyben igazi játékparadicsom várja a gyerekeket, ugrálóvárral, trambulinnal, mászófallal, sőt még egy aranymosóval, ahol kincseket moshatnak ki a homokból.
Az őszi természet önmagában is nagyon szép, azonban ilyenkor figyelmesek lehetünk a szarvasbőgésre is, hiszen ez már javában párzási időszak a szarvasok életében. A nászéneket szakmai vezetett túrán fülelhetjük, így sokkal érdekesebb és átfogóbb képet kapunk majd a kirándulások alkalmával.
A Verga Zrt. támogatásával tehát szeptember 14 és 21. között 18:00-22:00-ig Szarvasbőgés túrákra várja Eplény a kíváncsi látogatókat, melyekre előregisztráció szükséges.

A szerzőről