Ízletes november

Ízletes november

244 views
0

A november sem hagy minket begubózni, hiszen amellett, hogy hűvösebbre fordul az idő és jólesik az otthon melegében maradni, sokkal izgalmasabb programok várnak minket a Balatonnál, amiért megéri majd kimozdulni.

Badacsony számos programmal készül és bátran mondhatjuk, hogy őszi-téli szezonokat teremtettek a badacsonyiak, hiszen a Gasztrohegy tematikus hétvége sorozata folytatódik immár második éve. A gasztronómiai hétvégék egy-egy témát foglalnak össze minden hónapban 10 vendéglátó összefogásával.

A témák természetesen az időszakok aktuális gasztronómiai tradícióinak és idényzöldségeinek kreatív felhasználására koncentrálódnak.

Ezek alapján a Gasztrohegy hétvégék így alakulnak:

 • November 23-24. GASZTROHEGY/9. – Badacsony szárnyal – Szárnyasok hétvégéje
 • December 28-29 Gasztrohegy/10. – Nagymamáink receptjei
 • Január 18-19. Gasztrohegy/11. – Vadászidény
 • Február 15-16 Gasztrohegy/12. – Disznóságok
 • Március 14-15. Gasztrohegy/13. – Húshagyó kedv
 • Április 4-5. Gasztrohegy/14. – Füstölgés!

Badacsonytól nem is olyan messze, a Szent György-hegyen, Kisapáti felől bukkan fel a hegyoldalban a Taberna Infinito, mely a környék legmediterránabb vendéglátója.

A nyitott terasz azonban felveszi a versenyt a téllel, és hüttévé alakul.

A panoráma továbbra is a régi marad, az ételek viszont igazodnak a zordabb időhöz. Zalai forró leveseket és egytálételeket kóstolhatunk. Forralt bort és teát szürcsölhetünk hozzá.

November 16-án tartják az I. Badacsonyi Újbor kóstolót, mely 10 pincészet borait mutatja be, de nem csak az újakat. A sétáló kóstoló a badacsonyi Hableányban kerül megrendezésre. Az esemény helyt ad szakmai beszélgetésekre és a „hogyan készült?” kérdések tartalmasabb kifejtésére is, mint például: Milyen volt és lesz az évjárat? Mennyire volt küzdelmes a szüret?

PARTLAP // OPhoto – Orbán Péter Photography

A sok gasztronómiai esemény közepette sor kerül kulturális programokra is. A Kultkikötő szervezésében Janikovszky Éva: A lemez két oldala képzeletszínházi est alkalmával egy órás nevetőizom tréningen vehetünk részt Balatonföldváron. Badacsonyban egy elképesztő látványvilágú gálaest keretében Kalocsai Zsuzsa az Orfeum Vándorszínpad tánckarának kíséretében varázsolja el az operettrajongókat.

A Bl Yacht Clubban sosem áll meg az élet, sőt a téli időszak még több lehetőségnek ad otthont.

 • november 23. Szauna Szeánsz
 • november 30. Műjégpálya nyitó hétvége a BL YactClubban
 • december 7-8. V. Balatonlellei Karácsonyi Vásár, III. Adventi Gasztro Piknik
 • december 7. Vitorlás Versenysorozat, IV. Mikulás Regatta
 • december 31. Téli Vitorlás Versenysorozat, VI. Szilveszteri Regatta
 • december 31. Szilveszter a BL YactClubban

A legizgalmasabb pedig, az, hogy a balatoni panorámás szauna után, egyenesen a tóba csobbanhatsz, hogy lehűtsd magad.

Tehát érdemes kidugni az orrunkat a hidegbe, hiszen testi lelki felmelegedés vár a balatoni programok közepette, és még az ízlelőbimbóknak is kedvezhetünk novemberben.

PARTLAP // OPhoto – Orbán Péter Photography

PARTLAP // OPhoto – Orbán Péter Photography

A szerzőről