Ismered a Kék Hullámos strandokat?

Ismered a Kék Hullámos strandokat?

39 views
0

43 balatoni strand vállalta a megmérettetést a Kék Hullám Zászló strandminősítésen. A nyaralók szempontjából remek eredmény született: mindegyik strand elérte a négy- vagy ötcsillagos minősítést.

Akárcsak a korábbi években, 2023-ban is a Kék Hullám Zászlóra felkerülő csillagok egytől ötig terjedő száma mutatta a fürdőhelyek szolgáltatásainak színvonalát, választékát. A minősítés során vizsgálták a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét, a környezet állapotát és a játszóterek minőségét, árnyékoltságát. Az öt napig tartó strandbejárások során figyelembe vették a sportolási lehetőségeket, és pontot értek olyan gyerekbarát szolgáltatások is, mint a pelenkázó vagy a családi öltöző. Vizsgálták a strandi vendéglátóhelyek kínálatát, fontosnak tartva a helyi termékek jelenlétét és az újragondolt, vagy megújított étel-italválasztékot.

Hat olyan strand kapott fődíjat, amely évek óta kiemelkedően szerepel a megmérettetésen.
A jubileumi díjat elnyerők:

  • a csopaki Községi Strand,
  • a balatonfüredi Esterházy Strand és Élményfürdő,
  • a gyenesdiási Diási Játékstrand,
  • a vonyarcvashegyi Lido Strand,
  • a balatonföldvári Keleti Strand, valamint
  • a balatonberényi Községi Strand.

A nevező strandok közül 29 ért el ötcsillagos, 14 négycsillagos minősítést.

A Balatoni Kör Balaton Gasztro-Strandja 2023. különdíját idén a balatonboglári Platán Strand nyerte el, mivel az itt lévő vendéglátóhelyek remek példát mutatnak arra, hogy egész éves működéssel, minőségi kínálattal is lehet strandot üzemelni. A Balatoni Turizmus Szövetség különdíját, „a Balaton kiváló négyévszakos strandja” díjat a Szigliget Községi Strand kapta, amely köztudottan egész évben programokat kínál az odalátogatók számára. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park „Zöld levél díját” a zöldfelületi szempontok alapján kiemelkedő fonyódi Bélatelepi strand, „Zöld béka díját” a környezeti nevelésben kiemelkedő balatonberényi Községi Strand, a „Zöld fészek díjat” az élőhelyvédelmi szempontból kiemelkedő gyenesdiási Diási Játékstrand kapta.

A szöveg forrása: MTI
A képek forrása: Pixabay

A szerzőről