Ide ugorj le egy balatoni jó fogásra! I. rész – CSOPAK

Ide ugorj le egy balatoni jó fogásra! I. rész – CSOPAK

267 views
0

Ebben a nagy lezárásban egyre inkább vágyunk már valami másra, valami újra, valami finomra. Miért ne ugorhatnánk le hétvégén Balatonra egy jó halászlére vagy sült fogasra, netán egy sütire, amit aztán a parton ülve elfogyasztunk? Alábbi sorozatunkban azokat a helyeket találhatjátok meg, ahol elvitelre jobbnál-jobb étkeket kaptok.

Petrányi Pince

A Petrányi család elsődlegesen a vitorlázási szenvedély szálaival kötődik már évtizedek óta Csopakhoz. „Ide szőlőbirtok kell.” – határozták el együtt.
2015-ben megnyitja kapuit a panorámás Petrányi Borterasz. Meghitt, közvetlen, családias légkör, tájba illő egyszerűség, és baráti fogadtatás jelentik a legfőbb rendezőelveket. Havonta megújuló menüvel, házias, családias vendéglátással várnak mindenkit jelenleg elvitelre és házhozszállítással.

8229 Csopak, Homokbánya u. 31
https://www.petranyipince.hu/
Nyitvatartás csütörtöktől vasárnapig 11-18h között.
Rendelésfelvétel: +36 30 515 7953 vagy a weboldalon található webshopon szolgáld ki magad!
E-mail: [email protected]

 

Vígmolnár Csárda

A Vígmolnár Csárda egy kis családi vállalkozás, emberközeli, barátságos és közvetlen.
Gasztronómiájuk a magyar konyha alapjaira épül, amelyet a hagyománytisztelet, a regionalitás és innováció jellemez. Egy jó csárda a magyar konyha esszenciája, avagy régi klasszikusok újrahangolva. Ételeiken keresztül bemutatják azt, amit a mai modern magyar konyháról tudnak és gondolnak. Kínálatukat tradicionális és letisztult fogások alkotják, amiket a mai gasztronómiai elvárásokhoz igazítottak. Szeretnének maradandó élményt nyújtani a betérő vendégeknek egy kedves szóval, finom étellel, kiemelten kezelve a helyi termelőket… Ízeket… Borokat… Balatont…

8229 Csopak, Kőkorsó u. 1.
Tel.: +36 70 297 4200
http://vigmolnarcsarda.hu/
Nyitvatartás csütörtök 11.30-18h, péntek-szombat 11.30-19h, vasárnap 11.30-17h között.
E-mail: [email protected]

 

Kerekedi Csárda

„Arra törekszünk, hogy ahhoz, aki hozzánk betér, a múlt század első felének paraszti életmódjához kapcsolódó használati- és dísztárgyak lélegzetén keresztül eljusson az általunk közvetíteni remélt gondolat, melynek lényege
az egyszerűség nagyszerűségében összegezhető. Szeretnénk hinni, hogy aki ellátogat éttermünkbe mandulavirágzáskor, az levélhulláskor is visszatér.”

8229 Csopak, 71-es főút, ott ahol a babák állnak;
http://www.kerekedicsarda.hu/
Nyitva: minden nap 11-22hTel.: + 36 87 705-842;
Mobil: + 36 30 994-1921;
E-mail:
[email protected]

 

Szomszéd kertje

A valaha volt Nosztori Kocsma helyén lett a Szomszéd kertje: kellett hozzá egy defektet kapott biciklis (Balázs), egy mindig lelkes és örökmozgó séf (Tóth Attila), meg egy stratéga (Emese), aki néha visszarántja a földre a bandát, Toto kutyával együtt. És egy közös álom. Ez formálta meg az éttermet, a kertet, az udvart, ad alakot és ízt a füstöknek, húsoknak és tartja melegen a kemencét…

8229 Csopak, Kossuth Lajos utca 97
http://www.szomszedkertje.com/
Nyitva csütörtök és vasárnap 12-18h, péntek-szombat 12-22h
Tel.: +36 30 769 0528
E-mail: [email protected]

 

Tamás vinotéka és delikátesz

Egy családi pincészet igazi csapatmunka. Sok minden összeköti a csapatot: a családszeretet, munka iránti szenvedély, tudásszomj és manapság nem utolsó sorban a kalandvágy is. Sokféleképpen gondolkoznak, de tudják miért dolgoznak együtt: hogy nagyszerű borokat, egyedülálló szörpöket, zseléket, lekvárokat, eceteket készítsenek Neked.
8229 Csopak, Őrsi u. 5. (71-es út)
Nyitva 9-17h között minden nap.
Tel: +36 70-528 1015
E-mail: [email protected]
https://tamaspince.com/

A szerzőről