Alsóörsi séták – galéria

Alsóörsi séták – galéria

205 views
0

Alsóörs, az északi part egyik legkedveltebb szórakozóhelye volt a 90-es években. Ma is fontos része a nyári buliszezonnak, hiszen pezsgő éjszakai élettel bír. Mi most a nappali, kora tavaszi arcát mutatjuk be, sétálj velünk te is a parton Alsóörsön!
Kezdjük rögtön a vasúti sínnél található fából faragott –nem királyfira– motorosokkal, amely az évente megrendezett Harley Davidson fesztiválra utal. Innen már ráláthatunk a parkra.
A gyönyörű gyeppel beültetett, gondozott Sirály-parkban sétálva több érdekes szoborra, emlékműre bukkanhatunk. Itt található a 2008-ban kiállított Szerelmünk a zene című vöröskő szobor, Kurutz Károly alkotása. A Balatonba veszett halászokra emlékezik egy kis vöröskőből készült dombormű a kikötőnél az alábbi felirattal:

„Halászaink századok óta a vízen… Szívünkben élnek azok is, akik örökre kint maradtak.”
1753    1828  1893

Az Alsóörs embernagyságú felirat mellett sem lehet elmenni egy fotó nélkül, órási szív jelzi a város vendégszeretetét.
A park további érdekességei még: virág alakú faalkotás, melynek szirmaiban különböző méretű falécek találhatóak. A Jókai mellszobor, mely Simon Dániel ugyancsak 2008-as műve, szintén vöröskőből. Továbbá egy fekete vas velocipéd installáció, ami a kisgyerekek mérete ugyan, de nem mászóka.
Innen továbbsétálva a partra jutunk, ahol padok és napozószékek találhatóak, majd a vitorláskikötőt tekinthetjük meg kívülről, és végigsétálhatunk a mólón a hajóállomás irányába, ahol a menetrend szerinti sétahajókra történik a fel- és leszállás.
Tekintsd meg mindezt képeken!

 

 

A szerzőről