Fonyódról megint átevezheted a Balatont és mától Harcsafesztivál is lesz

Fonyódról megint átevezheted a Balatont és mától Harcsafesztivál is lesz

130 views
0

Idén már legalább egy átevezésen mindenki részt vehetett. Itt az újabb lehetőség, sőt leöblítheted egy jó halászlével is!

Volt egy Red Bull átevezés július 10-én, amikor is Tihany és Zamárdi között lehetett átevickélni vízijárműveddel. Most Fonyód és Badacsony között nyílik meg a lehetőség augusztus 28-án szombaton, amennyiben az időjárás engedi. Ha nem, másnap, 29-én újra megpróbálják a szervezők útnak indítani a 9 km-es távot. A nevezés augusztus 26-ig volt lehetséges, a helyszínen sajnos, nem. Amennyiben mégis indulnál, javasoljuk, hogy keresd meg még ma a szervezőt (Lehel László tel. 00 36 20 568 4259), lehet, hogy megoldható.

Rajtszám átvétel a helyszínen a rendezvény napján 8:00 – 10:00 között a nevezési díj fizetésével egyidőben. Technikai értekezlet: 10 órakor, majd rajt 10:30-tól kategóriánként (csónak-sup-kenu-kajak)

Helyszín: Fonyódi Kutyás strand.

Az átevezésen emberi erővel, evezővel hajtott vízi sporteszközzel, csónakkal, SUP-pal, evezős hajóval, kajakkal, kenuval, sárkányhajóval lehet részt venni, olvashatjuk a kiírásban.

A júliusi átevezés szeles időjárását nem kívánjuk senkinek ellenben az esőtől óvjon mindenkit az ég.

Egyébként SUP-pal még egy alkalom lesz idén, hogy átvevezz a Balaton túloldalára. szeptember 18-án Balatonlelle és Balatonszepezd között teljesítheted a túraverseny 6 vagy 12 km-es távját. Bővebb információ itt.

További jó hír, hogy az átevezéssel egyidőben Harcsafesztivál is lesz Fonyódon, szóval, ha összefagynál, egy tál halászlé biztosan felmelegít majd.

A Fonyódi nyár záróeseménye a fesztivál és első napján, azaz ma az Apostol együttes 50 éves jubileumi koncertje is a program része. Az esemény leírása szerint ami kóstolható lesz: Harcsacsinta, Harcsa halászlé, Harcsa csipsz, Harcsa burger, Harcsa paprikás házi kovászolt lepénnyel és Balatoni halászlé harcsa filével.

A szerzőről